Friskvern?

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 02 1998

Så mye frustrasjon som det er på Friskvernstrening, må det vel nærmest betegnes som helsefarlig å gå der, skriver Sissel Hammerstad, Nina P. Skoglund og Brith Pulido.

Ved semesterstart i høst kom det et fint grønn lite hefte: "Er du i dårlig fysisk form?" utgitt av SiO Universitetsidretten, samt et skriv som oppfordret alle ansatte om å komme i form. Ved UiO har alle fått et hefte til odel og eie.

Domus Athletica er et flott bygg og et fint tiltak. Lokalene er kjempefine, men det selges for mange adgangskort.

Ansatte som vil gå på trening rett etter jobb, har ingen mulighet til å trene i Friskvern-avdelingen. Da er det stappfullt med unge friske studenter som enten vil eller skal bygge opp muskler.

Disse studentene bruker lett 3/4 time på et apparat, det er alltid to-tre som trener om kapp, så har du bruk for det samme apparatet, bad luck. Er du ekstra heldig og har fullført programmet ditt, kommer du likevel til kort, da holdes det møte på mattene, eller 1/2 time med strekking.

For ansatte som har gått til det skrittet å melde seg på til Friskvern, må det være et ordentlig tilbud. Skal en forlenge arbeidsdagen med en treningsøkt på 45 min og må legge til 30 min venting, blir dagen veldig lang. De fleste ansatte har familie og hjem hvor den andre arbeidsdagen starter.

Friskvern-avdelingen må stenges mellom kl. 15.00-17.30 for dem som ikke skal ha friskvern-trening.

Så mye frustrasjon som det er på friskvern-trening, må det vel nærmest betegnes som helsefarlig å gå der. Venting og atter venting, du venter på garderobe, du venter på apparater, du venter på matter. Det som skjer, er at tiden tikker og går, mens du stille og ventende står.

Sissel Hammerstad, Nina P. Skoglund og Brith Pulido
Tannpleierskolen, Geitmyra

FOR MANGE FRISKE: - Det er for mange friske studenter i Friskvern-avdelingen på Domus Athletica, mener Sissel Hammerstad, Nina P. Skoglund og Brith Pulido. (Foto: Kirsten Faustino)


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 02 1998
Publisert 12. feb. 1998 08:56 - Sist endra 1. sep. 2014 13:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere