Rektorvalg til høsten

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 02 1998

Til høsten blir det valg av rektor og prorektor ved UiO. Rektor Lucy Smith har sittet i to valgperioder - altså i seks år - og kan ikke stille til gjenvalg.

Prinsippene for hvordan rektorvalget skal foregå, skal behandles av Kollegierådet på fredag. Deretter skal Kollegiet fastsette de nøyaktige reglene. Det sentrale valgstyret foreslår at valget i hovedsak blir gjennomført etter samme regler som i 1992 og 1995, nemlig som direkte valg for tilsatte (som er delt i to grupper, de vitenskapelige samt de tekniske og administrative), mens studentene er representert via en valgforsamling av tillitsvalgte.

Formelt sett kan man ikke selv melde seg på hvis man er interessert i å gjøre jobben. Kandidater blir foreslått. Fristen for å foreslå blir trolig i begynnelsen av høstsemesteret, i 1995 var det den 28. september. Sannsynligvis vil det i realiteten bli klart en god del tidligere hvem som er kandidater. I 1992, som er siste gang det var reell strid om valget, var de tre kandidatene klare før sommeren.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 02 1998
Publisert 12. feb. 1998 08:56 - Sist endra 1. sep. 2014 13:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere