Forskerforbundet forblir i AF - foreløpig

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1997

Det er ennå uklart om Forskerforbundet vil slå følge med tannlegene, juristene, sivilingeniørene og siviløkonomene ut av Akademikernes fellesorganisajon (AF). Men Astrid Ottesen, leder av Forskerforbundet ved Universitetet i Oslo, sier hun har sympati for deres lønnskrav.

AV TROND OLAV GJERDRUM

FORBLIR I AF: Leder av Forskerforbundet ved Universitetet i Oslo, Astrid Ottesen, sier organisasjonen ikke vil gå over til Akademikerne med det første. (Foto: Xenia Isaksen)

Utbryterne fra AF, som nå har samlet seg i organisasjonen Akademikerne, har satt markedsstyrt lønn høyt på prioriteringslisten. Ottesen understreker at Forskerforbundet ikke først og fremst er interessert i at lønningene skal styres av markedet, men at akademikere med lang utdanning skal få skikkelig betalt.

- Vi har sympati for Akademikernes lønnskrav, for de med høyere utdanning er i dag underbetalt, sier Ottesen. - Og vi i Forskerforbundet organiserer gruppen med den lengste utdanningen som for eksempel professorer.

På GJERDET

Likevel er det ikke sikkert at Forskerforbundet melder overgang fra AF til Akademikerne.

- En hindring er at rettighetene til det nystartede Akademikerne ennå ikke er avklart. Forhandlingsrett med staten er overordnet for Forskerforbundets medlemmer siden omlag 90 prosent av våre medlemmer er statsansatte. Derfor vil Forskerforbundet avvente situasjonen og se hva andre forbund foretar seg, sier Ottesen.

Totalt har Forskerforbundet om lag 10 000 medlemmer. Ved Universitetet i Oslo er tallet 1400. De fleste er vitenskapelig ansatte, men også bibliotekarer og administrativt ansatte med høyere utdanning er å finne blant medlemmene.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1997
Publisert 28. okt. 1997 22:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere