Fem i farta

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1997

FEM I FARTA

Hvilke forventninger har du til Jon Lilletun, den nye kirke-, utdannings- og forskningsministeren?


Robert André Mørch, kantineassistent ved Biologisk institutt:

- Ingen spesielle. Jeg tror dette blir en rimelig slapp regjering med en like dårlig politikk som den forrige. Man kan kalle dem vikarer. De har jo så få representanter på Stortinget at de snart må gå av.Trond Skard Dokka, dekan ved Det teologiske fakultet:

- Det ser ut til at Lilletun kan kombinere en aktiv holdning med viljen til å lytte og lære - og det er bra. Men vi på universitetet har en viss bekymring for at han og regjeringen vil prioritere høgskolesektoren fremfor universitetene.Tor Aksnes, studiekonsulent ved Studentkontoret:

- Ingen spesielle forventninger. Det blir nok ingen store omlegninger av politikken. Men jeg tror regjeringen blir nødt til å innfri noen av sine løfter fra opposisjonstiden, for eksempel høyere stipendandel.Rune Selnes, resepsjonist/ student ved Det teologiske fakultet:

- Jeg tør ikke ha så store forventninger. Likevel håper jeg at han klarer å holde løftet om å heve stipendandelen til 40 prosent.Knut Fægri, prorektor:

- Positive. Lilletun har god kunnskap og innsikt i sakene. Han gjorde en god jobb i utdanningskomiteen, og det tror jeg han vil gjøre som minister også.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1997
Publisert 28. okt. 1997 22:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere