Skuffende studiehåndbøker på nettet

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1997

Det burde være en selvfølge å finne for eksempel pensumlister på nettet, mener professor Olav Torvund.

I en utålmodig venting på at mitt eget fakultet, Det juridiske, skulle få sin studiehåndbok på nettet, kikket jeg på studiehåndbøkene fra HF- og SV- fakultetet. Jeg ble meget skuffet. Hele hensikten med å legge håndbøkene på nettet burde være å gjøre viktig informasjon som litteraturlister (pensum) lett tilgjengelig. Men av de fagene jeg så på, var det ingen som opplyste om hvilken litteratur man bør lese. Det sto bare at man kunne få litteraturliste ved å henvende seg til instituttet. Historie grunnfag henviste interesserte til å kjøpe fullstendig studieplan hos Akademika.

Jeg ser det som en selvfølge at slik informasjon legges på nettet, og det hadde ikke falt meg inn at så viktig informasjon manglet. En student, uansett hvor han eller hun befinner seg, bør til enhver tid kunne finne en oppdatert oversikt over litteratur m.m. på nettet. Også andre interesserte bør kunne ha lett tilgang til informasjon om hvilken litteratur man benytter til de forskjellige fagene ved Universitetet i Oslo. Foreløpig synes jobben bare halvgjort.

Hvis mitt eget fakultet også legger ut den viktige informasjonen som mangler i de andre studiehåndbøkene, tilgir jeg dem gjerne forsinkelsen. (Når dette skrives, mangler den fortsatt på nettet.) Da kommer man sent, men i det minste godt.

Olav Torvund

Professor, Det juridiske fakultet


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1997
Publisert 3. okt. 1997 11:10 - Sist endra 1. sep. 2014 13:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere