- Irrelevant problemstilling

- Forskning er nesten som et kall. Overtid og vitenskapelig ansatte er en irrelevant problemstilling, sier rektor Lucy Smith. Hun synes det er spesielt viktig å gjøre arbeidsforholdene bedre for kvinner med omsorgsansvar.

AV SVEIN ARTHUR KALLEVIK

Rektor er vant til å jobbe mye, på kveldstid og i helger, selv om hun ikke vil bruke ordet overtid. Arbeidsdagen begynner ved åtte-tiden og er gjerne ikke slutt før ved 19-tiden eller senere.

- Jeg er nesten alltid innom jobb på lørdager. Det er en deilig dag, som er stille og rolig. Som rektor er arbeidsbelastningen stor, men som professor er det mye opp til deg selv hvor mye du arbeider. Jeg synes det store skille går på om man har småbarn eller ei. Da mine barn var små, praktiserte jeg en regulert arbeidstid og tok heller med meg arbeid hjem, forteller Smith.

- Jeg er imponert over arbeidsinnsatsen på universitetet. Samtidig har jeg full respekt for dem som går hjem etter endt arbeidstid. Spesielt er det viktig at forholdene legges til rette for at småbarnsforeldre skal kunne arbeide på universitetet, sier hun.

TøFFEST FOR JENTENE

Smith mener det er viktig at man både kan ha barn og en interessant jobb. Det ene skal ikke utelukke det andre.

- Situasjonen er vanskeligere for de vitenskapelig ansatte, men samtidig er fleksibiliteten for mange stor, slik at man kan jobbe mye hjemme. Ofte er det jentene som blir sittende med det tyngste omsorgsansvaret, og blir hengende etter i jobbsituasjonen. Derfor må vi legge forholdene til rette med barnehagetilbud, kvotere post.doc.-stillinger til kvinner og generelt gjøre det mulig å kombinere de to rollene, sier Smith.

- 66 670 overtidstimer for teknisk/administrativt ansatte. Synes du det er mye?

- Jeg hadde trodd at det var enda verre. Vi skal holde oss innenfor Arbeidsmiljølovens bestemmelser, men det gis dispensasjoner. Spesielt for å kunne håndtere topper i arbeidet, slik som ved studentopptak. Det er vanskelig å unngå at enkelte stillinger fører med seg mye overtid. Det er mange som ønsker å jobbe overtid, og da er det uproblematisk. Problematisk blir det når ansatte føler at de må overtidsarbeide for å gjøre karriere, sier rektor.

For vitenskapelig ansatte mener hun at bildet er annerledes. I perioder kreves det svært intens jobbing for å kvalifisere seg eller for å få prosjekter i havn.


Publisert 24. jan. 1996 21:06 - Sist endra 1. sep. 2014 12:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere