Kristin Halvorsen blir direktør for klimaforskningssenteret CICERO

Kristin Halvorsen er ansatt som direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Det blir den første jobben hun har hatt, etter at hun gikk av som kunnskapsminister i høst.

BLIR CICERO-DIREKTØR: Tidligere kunnskapsminister Kristin Halvorsen blir ny direktør for CICERO. Da vil hun vende tilbake til Forskningsparken der hun åpnet CIENS toppsenter i juni i fjor. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Styreleder Birger Kruse i CICERO Senter for klimaforskning er meget glad for å ha fått Kristin Halvorsen med på laget, går det fram av en pressemelding.

- Vi har vært på jakt etter en ny direktør som kan utvikle CICEROs strategi og skape engasjement rundt instituttets samfunnsoppdrag. Dessuten har Halvorsen solid kjennskap til forskning og et troverdig engasjement i miljø- og klimaspørsmål, sier Kruse.

I over 20 år har CICERO gitt verdifulle bidrag til internasjonal klimaforskning, blant annet gjennom FNs klimapanel. Kristin Halvorsen sier hun gleder seg til å arbeide i et forskningsmiljø med høy internasjonal standard.

- En perfekt arbeidsplass for meg

- Sammen med alle ansatte ønsker jeg å bidra til å styrke CICEROs posisjon i Norge og utlandet og synliggjøre hvor relevant vår forskning er for samfunnet, sier Halvorsen.

- Etter mange år i politikken har jeg vært på jakt etter en jobb der jeg kan bruke erfaringer, kunnskap og kontakter til annet samfunnsnyttig arbeid. CICERO er en perfekt arbeidsplass for meg. Klimaendringene er den største utfordringen i vår tid. Her kan jeg bidra til å utvikle kunnskapsgrunnlaget som skal være utgangspunktet for handling i årene framover. Det er viktig og svært meningsfylt, sier Halvorsen.

Begynner i mai

Kristin Halvorsen har i dag ingen partipolitiske verv. I tillegg til direktørstillingen ved CICERO vil hun fortsette i vervene som leder i Bioteknologinemnda og som styreleder ved Naturhistorisk museum.

Det tas sikte på at Halvorsen tiltrer stillingen i mai. Stillingen er et åremål på fem år med mulighet for forlengelse i en periode.

Emneord: Forskningspolitikk, Miljøforskning, Klima
Publisert 28. mars 2014 12:08 - Sist endret 28. mars 2014 12:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere