Idéfestival!

Møt opp til en spennende, lærerik og morsom lørdag på Blindern 21. mai klokken 12.00. Det er dagen for den første av årets fire idéfestivaler.

Lørdag 21. mai er dagen for den første av årets fire idéfestivaler på Blindern. Festivalene er en del av programmet for vårt 200-års jubileum. Vi håper mange tusen vil oppleve det flotte programmet som setter søkelys på noen av samfunnets største utfordringer og kunnskapen vi trenger for å møte dem. Første festival setter søkelyset på klimaendringer. Klimafestivalen vil inneholde alt fra foredrag om atomkraft og klimamigrasjon, via politiske debatter om Oslo som bærekraftig by, barneuniversitet og kunst, til byttemarked for bøker og klær. Rodeløkka Småplantelag lager en egen festivalarena for planteentusiaster under festivalen og har forberedt små plantebokser med frø og jord i anledning festivalene på Blindern. Nærmere 60 arrangementer avvikles i løpet av fem timer.

Festivalene er gratis for alle og avholdes på Blindern mellom 12.00 og 17.00. Programmet er laget slik at det skal være interessant for alle – både for dem som ønsker å sette seg inn i dette temaetog for dem som allerede er godt kjent med de utfordringene vi står overfor. Vi trenger gode idéer for å møte klimautfordringene. Ta turen til Blindern 21. mai og ta med deg dine beste idéer, eller se om du kan få nytte av de idéene vi skal presentere og diskutere.

I løpet av jubileumsåret skal vi ha hele fire festivaler. Den første som er omtalt her, handler om klimaendringer. Den neste festivalen tar for seg temaet mangfold og finner sted lørdag 18. juni. Etter sommeren kommer det en festival om digitalisering lørdag 17. september. Lørdag 15. oktober holdes årets siste festival, som behandler temaet menneskekroppen.

Vi håper alle ansatte slutter opp om festivalene, både ved å komme på arrangementene og ved å spre kunnskap om festivalene til venner, kjente, studenter, kolleger og familie. Festivalene inneholder noe for alle, både unge og gamle, og personer med ulike kunnskapsnivåer. Møt opp til en spennende, lærerik og morsom lørdag på Blindern 21. mai klokken 12.00.

Emneord: UiOs 200-årsjubileum, Forskningsformidling Av rektor Ole Petter Ottersen og prorektor Inga Bostad og viserektorer Ragnhild Hennum og Doris Jorde
Publisert 11. mai 2011 14:38 - Sist endret 2. sep. 2014 14:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere