Søknadsfristen for leie av UiOs populære Hvaler-hytter i sommerferien nærmer seg

I sommerferieukene har UiO-ansatte som ikke tidligere har feriert på hyttene til UiOs feriestiftelse, førsteprioritet. Og søknadsfristen er 15. februar. 

ØNSKER Å NÅ BREDT UT: – Spesielt om våren og høsten er det flere gjengangere, forteller daglig leder for UiOs feriestiftelse Kari Hegerstrøm. Hun tror mange ansatte ikke kjenner til utleiehyttene.

Foto: Ola Gamst Sæther

På Spjærøy på Hvaler, 110 km fra Oslo sentrum, har UiOs feriestiftelse to hytter. Den største har soveplass til ni personer. Den minste har dobbel sovesofa og plass til en ekstraseng. Hyttene som har hver sin uteplass, ligger fem minutter fra sjøen.

–Folk trives på Furufjell, sier Kari Hegerstrøm. Hun er i tillegg til å være HMS-rådgiver og eiendomskoordinator ved Det juridiske fakultet, daglig leder for feriestiftelsen. Furufjell er navnet på eiendommen hvor hyttene ligger.

TO SEPARATE HYTTER: De to utleiehyttene har hver sin uteplass. Bildet er tatt bak den største av hyttene. Uteplassen på forsiden er lun og solrik. 

Til møtet med Uniforum har Hegerstøm tatt med seg hyttebøkene. Eventuelle skader og mangler melder gjestene fra om på feriestiftelsens sjekkliste. I hyttebøkene handler det mer om vær og aktiviteter.

– Her får du mange tips om ting du kan gjøre i nærområdet, konstaterer Hegerstrøm.

«Hvalers mange perler med strender og svaberg har sjarmert oss i senk», rapporterer et par som har leid den minste hytta. Blant gjestenes anbefalinger er å se på solnedgangen på svaberget ved Myrvold strand, spasertur langs kyststien til Sand marina og turer til badeplassene på Storesand og i Spjærøykilen.

En guttegjeng på seks som  tilsynelatende har prioritert å bruke mye av tiden til uteaktiviteter på den ni mål store eiendommen, innrømmer å ha slitt ut dartbrettet. En storfamilie som tydeligvis har leid begge hyttene en sommerferieuke, forteller om to 16-åringer som er glade for å få lov til å bo for seg selv. Også de mindre barna trives utmerket på Furufjell og på Hvaler, skal vi tro det som skrives i hyttebøkene.

FRA HYTTEBOKA: «Hvalers mange perler med strender og svaberg har sjarmert oss i senk», har en av gjestene skrevet. I hytteboka får du også tips om hvor det er fint å se på solnedgangen.

Mange forteller også om fine turer til den idylliske gamlebyen i Fredrikstad og til tettstedet Skjærhalden.

– Fra Skjærhalden kan du ta båt til Strømstad, supplerer Hegerstrøm.

Nyinnkjøpte møbler

Da Uniforum intervjuet henne i januar 2023, fortalte hun om nyinnkjøpte møbler og nytt utstyr og om elektrisk anlegg som var blitt skiftet ut. Før utleiesesongen starter i år, skal vinduene i stua og på kjøkkenet og deler av panelet på ytterveggen på den største hytta byttes ut.

NÆR SJØEN: Den største av hyttene har utsikt til sjøen fra stua og kjøkkenet

UiOs feriestiftelse ble opprettet da UiO kjøpte eiendommen på Hvaler i 1980.

– Vi så på flere hytter blant annet i Valdres før vi kjøpte Furufjell, fortalte tidligere formann i Feriestiftelsen Trond Harr til Uniforum i et intervju i 2013. Ikke minst den fine beliggenheten og den korte avstanden til Oslo gjorde utslaget, røpte han.

nettsiden til Feriestiftelsen finner du søknadsskjema, bilder og informasjon om hyttene 

Begge hyttene leies ut til ansatte ved UiO fra april til og med høstferien. 

Fristen for å søke om å få leie en av de åtte ukene om sommeren er 15. februar. I disse ukene har UiO-ansatte som ikke tidligere har feriert på Furufjell, førsteprioritet. Deretter handler det om ansiennitet.

– Vil du optimalisere mulighetene dine, er det fra og med i år mulig å prioritere opptil åtte uker, kan Hegerstrøm fortelle.

Ønsker flere søkere

Resten av sesongen handler det om å være først til mølla når søknadsskjemaet blir lagt ut. Søknadsskjema for 2024 ble lagt ut på nettet 2. januar.

Det er kun ukesleie i de åtte sommerferieukene, men resten av sommerhalvåret kan du plukke dager.

– De siste årene er driften av hyttene blitt modernisert. Mens du tidligere måtte ringe og spørre om ledig kapasitet, kan du i dag få en oversikt over ledige dager via en lenke på våre nettsider, forteller Hegerstrøm.

Og har du mulighet til å komme på hverdager utenom skoleferiene, er sjansene ekstra store for å få plass.

– Hvorfor ikke legge mindre seminarer til Furufjell, oppfordrer Hegerstrøm.

Hyttene er populære, og sommerferieukene og helgene blir raskt booket opp, men Kari Hegerstrøm ønsker seg likevel flere søkere.

– Vi ser at mange av de samme kommer tilbake år etter år, spesielt om våren og om høsten. Det tror jeg handler om at mange UiO-ansatte ikke kjenner til dette velferdstilbudet, sier hun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 12. jan. 2024 04:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere