Hans-Christian Åsheim blir likevel dekan - på Høyskolen Kristiania

Hans-Christian Åsheim tapte dekanvalget på Det odontologiske fakultet. Nå har han takket ja til å bli dekan for helsevitenskap på Høyskolen Kristiania. 

En mann med briller holder en tale foran logoen til Universitetet i Oslo

BLIR TILSATT DEKAN: Den tapende dekankandidaten på odontologi, Hans-Christian Åsheim blir likevel dekan, men på Høyskolen Kristiania.  Der begynner han snart i jobb som tilsatt dekan for helsevitenskap. 

Foto: Ola Gamst Sæther

Instituttleder Hans-Christian Åsheim ved Institutt for oralbiologi tapte i forrige måned dekanvalget på odontologi mot professor Tiril Willumsen. Nå blir han likevel tilsatt dekan, men på Høyskolen Kristiania. Der blir han altså dekan for helsevitenskap. 

–  Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver som dekan, samtidig som det naturlig nok også vil være vemodig å ta farvel med kollegaer og studenter.  Men når denne muligheten kom, var det vanskelig å si nei til den, sier Hans-Christian Åsheim i en melding på nettsidene til Det odontologiske fakultet

Dekan Pål Barkvoll har satt pris på arbeidet til Åsheim. 

– Jeg vil takke Hans-Christian for den innsatsen han har lagt ned, i den tiden han har jobbet hos oss, sier Pål Barkvoll i en uttalelse på nettsidene til OD. 

 –  Under Åsheims ledelse ved instituttet har det blitt bygget opp internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer, spesielt knyttet til bekjempelsen av antibiotikaresistens, og nå sist også viktig forskning knyttet til Covid-19, sier Barkvoll.  

Instituttleder Hans-Christian Åsheim har også vært svært opptatt av studentene ved fakultet, et engasjement han nå tar med seg videre til Høyskolen Kristiania. Han er også fornøyd med tiden han har vært på odontologi. 

– Jeg vil benytte anledningen til å takke for interessante, lærerike og begivenhetsrike år ved Det odontologiske fakultet. Jeg ønsker Institutt for oral biologi og Det odontologiske fakultet lykke til videre. 

Under dekanvalget ved Det odontologiske fakultet i høst, fikk Hans-Christian Åsheim 24 prosent av stemmene, mens motkandidaten Tiril Willumsen vant med 76 prosent av velgerne bak seg. 

Hans-Christian Åsheim begynner i jobben som dekan i helsevitenskap på Høyskolen Kristiania 1. februar 2021, ifølge en pressemelding fra den private høyskolen. 

 

Emneord: Odontologi, Dekanvalg, Arbeidsforhold
Publisert 9. nov. 2020 10:21 - Sist endra 10. nov. 2020 08:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere