UiO og Helse Sør-Øst skal samarbeide om informasjonsteknologi og digital sikkerhet

Universitetet i Oslo (UiO) og Sykehuspartner i Helse Sør-Øst, som leverer IKT-tjenester til alle sykehusene i området, inngikk idag en ny samarbeidsavtale. 

En mann og en kvinne står bakerst mens en mann og en kvinnne sitter og ser mot kameraet

SAMARBEID: UiO og Helse Sør-Øst skal samarbeide: Bak:  Per Morten Sandset og Cathrine M. Lofthus. Foran: Morten Dæhlen og Gro Jære. (Foto: UiO)

Foto: UiO

UiO har et omfattende strategisk og operativt samarbeid med Helse Sør-Øst RHF om medisinsk utvikling. Nå utvides samarbeidet om forskning og innovasjon innen informasjonsteknologiområdet.

 Det er Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) og Sykehuspartner i Helse Sør-Øst, som leverer IKT-tjenester til alle sykehusene i området, som 18. desember 2019  inngikk en ny samarbeidsavtale. Det blir det informert om i en tekst på UiOs nettsider.

–  Det er svært gledelig at vi nå har denne samarbeidsavtalen på plass. Sykehuspartner som er tjenesteleverandør for alle sykehusene i Helse Sør-Øst, er vårt viktigste miljø for å sikre gode og trygge IKT-løsninger for fremtidens helsetjeneste. Denne samarbeidsavtalen gir Sykehuspartner HF den beste muligheten for å sikre ny og oppdatert kompetanse på området, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus.

Samarbeidet vil være viktig både innen forskning og innovasjon.

– UiO har det største og bredeste forskningsmiljøet innen informasjonsteknologi i Norge og helsesektoren trenger kompetanse i hele bredden av IKT-området. Vi vil ha stor nytte av et nært forskningssamarbeid med Sykehuspartner, sier viserektor Per Morten Sandset ved UiO. 

Les mer på UiOs nettsider

Emneord: sykehus, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Publisert 18. des. 2019 20:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere