Nord-styret vedtok nedleggelse av tre studiesteder

 Studiestedene i Verdal, Sandnessjøen og på Nesna vedtatt nedlagt.

Styret i Nord universitetet rundt et bord

STEMTE IMOT:Mathias Lauritzen rakk opp hånda under avstemmingen om fremtidig studiestruktur ved Nord universitet. Han var den eneste som stemte mot forslaget som innebærer avvikling av studiestedene i Sadnessjøen, Verdal og på Nesna. 

Foto: Universitetsavisa

Da styret ved Nord universitet møttes på Værnes onsdag vedtok de å avvikle studiestedene i Sandnessjøen, Verdal og på Nesna, melder Universitetsavisa.

- Dette er en endringsreise som er høyst nødvendig for at vi skal være et attraktivt universitet, sa styremedlem Reidar Bye under styrebehandlingen av struktursaken.

Forslaget til vedtak handler om hvor og hvordan Nord universitet skal være til stede på en rekke av sine nåværende campuser, og at de ikke lengre skal ha tilbud på de tre nevnte studiestedene som kan bli avviklet.

Da styremøtet ble satt igjen etter lunsj kom aksjonistene fra Folkebevegelsen for høyere utdanning på Helgeland syngende inn i møterommet. «Folk trenger hus, og hus trenger folk» sang de, med klar henvisning til at nedleggelser av studiesteder ville føre til fraflytting.

Les den fulle dekningen av saken i Universitetsavisa

Av Kristofffer Furberg/Espen Halvorsen Bjørgan/Universitetsavisa
Publisert 26. juni 2019 16:51 - Sist endra 21. aug. 2019 15:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere