Lyser ut rekordmange millioner til innovasjon i offentlig sektor

Forskningsrådet lyser ut 185 millioner kroner til innovasjonsprosjekter i offentlig sektor. Kommuner, fylkeskommuner og statlige virksomheter skal samarbeide med forskere om å løse samfunnsutfordringer.

GOD INNOVASJON: – Det foregår masse god innovasjon i norske kommuner i dag, men bare 15 % av kommunene oppgir at de har samarbeidet med forskere om sin siste innovasjon. Det sier adm.dir. John-Arne Røttingen i Forskningsrådet. 

Foto: Ola Sæther

Det er offentlig sektor selv som skal bidra med problemstillingene og gjennom samarbeid med forskere utvikle løsninger på sine egne utfordringer. 

– Nøkkelen til å få mest mulig igjen for innsatsen er å forske med offentlig sektor snarere enn  dem. Det er kommunene selv som kjenner best hvor skoen trykker. Når de samarbeider med forskere om innovasjon blir det lettere å skalere opp og spre gode løsninger, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding

Utlysningen åpner for prosjekter innenfor en rekke temaer fra mange sektorer og tjenesteområder, men prioriterer særlig innovasjon innen helse- og velferdstjenester, utdanningssektoren, transport og digitalisering.

Vil ha dobbelt så mye samarbeid

Fornyelse i offentlig sektor er blant hovedprioriteringene i regjeringens langtidsplan for forskning og høyere utdanning.

Tidligere i år delte Forskningsrådet ut 130 millioner til over 50 kommuner som søkte om innovasjonsprosjekter i fjor høstÅrets utlysning er på rekordhøye 185 millioner kroner.

– Det foregår masse god innovasjon i norske kommuner i dag, men bare 15 % av kommunene oppgir at de har samarbeidet med forskere om sin siste innovasjon. Det tallet burde vært mye høyere og det er akkurat det vi ønsker denne utlysningen vil gjøre noe med, sier direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen i den felles pressemeldingen

En fersk rapport Menon har laget for Forskningsrådet viser at samarbeid mellom forskere og offentlig sektor øker kvaliteten på innovasjonene, fører til at en større del av prosjektene realiseres, øker tilfredsheten blant de ansatte og hever kompetansen til alle involverte.

Emneord: Innovasjon, Forskningspolitikk
Publisert 16. juni 2019 23:52 - Sist endra 16. juni 2019 23:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere