Disse fire har søkt om å bli leder for Senter for Ibsen-studier

Fungerende senterleder har søkt om å fortsette i stillingen. 

Senter for Ibsen-studier holder til i Nils Henrik Wergelands hus på Det humanistiske fakultet. Foto: UiO/Ioana Prisacariu

Stillingen som leder ved Senter for Ibsen-studier er ledig etter at tidligere leder Frode Helland ble dekan på Det humanistiske fakultet i høst. Den mest profilerte søkeren, Ellen Rees, er nå fungerende senterleder.

Offentlig søkerliste:

1 Ellen Rees 51 Professor Oslo Kvinne

2 Liyang Xia 37 unemployed Oslo Kvinne

3 Ahmed Ahsanuzzaman 51 Professor and Head, Khulna University Khulna Mann

4 Jens-Morten Hanssen 49 Førsteamanuensis Oslo Mann

Alle har bakgrunn fra UiO

Det er ikke bare Ellen Rees som kan betraktes som intern søker. Alle de tre andre søkerne søkerne har også sin fagbakgrunn fra Universitetet i Oslo: 

Tidligere senterleder Helland var en av to veiledere på doktorgraden til søker Jens-Morten Hanssen, da han disputerte på Senter for Ibsen-studier i februar 2018.

Liyang Xia er nå ansatt som førsteamanuensis ved Senter for Ibsen-studier.

Ahmed Ahsanuzzaman, den eneste internasjonale søkeren, er professor ved universitetet i Khulna, i Bangladesh. Han disputerte i 2012 på UiO. 

Dette er Senter for Ibsen-studier

På egne hjemmesider presenterer senteret seg slik: "Senter for Ibsen-studier er et nasjonalt og internasjonalt knutepunkt for forskning, dokumentasjon og undervisning om Henrik Ibsen."

Senteret har et forskningsprogram, en to-årig mastergrad, og flere emner på bachelor-nivå. I tillegg har senteret formidlings- og dokumentasjonsoppgaver, deriblant Det virtuelle Ibsensenteret. Senteret har også et Ibsenbibliotek.

Senteret har i dag 15 ansatte.

Av Margrethe Gustavsen
Publisert 22. mars 2019 04:30 - Sist endra 22. mars 2019 10:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere