GK leverer ventilasjon til livsvitenskapsbygget ved UiO

GK Inneklima har inngått kontrakt med Statsbygg om å levere ventilasjon til det nye prestisjebygget til UiO.  Kontrakten er på nærmere 200 millioner kroner.

LIVSVITENSKAPSBYGGET: Dette utkastet vant konkurransen om den beste utformingen av et livsvitenskapsbygg i Gaustadbekkdalen mellom Blindern og Rikshospitalet. Arkitektgruppen heter "Vev".

Foto: Statsbyygg

Entreprise K302 Ventilasjonsarbeider er en totalentreprise med samspill og omfatter blant annet  komfortventilasjon, laboratorieventilasjon og prosesskjøling. Kontrakten er på nærmere 200 millioner.

– Vi er svært stolte over at Statsbygg har valgt GK Inneklima som samarbeidspartner i sitt største byggeprosjekt noen sinne. Dette er den største rene ventilasjonsentreprisen i GKs historie, og vi gleder oss til å sette i gang, forteller konsernsjef Kim R. Lisø i GK Gruppen i en pressemelding.

Totalt er kostnadsrammen for det 66 700 m2 store bygget på 6,8 milliarder kroner, herunder 1,1 milliarder til vitenskapelig utstyr. Prosjektet skal ferdigstilles i 2024 og vil da huse nærmere 1000 ansatte og 1600 studenter som skal studere og forske på livsvitenskap, kjemi og farmasi. Det skal være et ledende universitetsmiljø innen livsvitenskap som skal sikre Norge internasjonal konkurransekraft på området, står det i pressemeldingen.

Emneord: Livsvitenskap, Livsvitskap, Kjemi, farmasi, Bioteknologi
Publisert 14. jan. 2019 16:00 - Sist endra 14. jan. 2019 16:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere