Direktørtilsettingen i UiO: Livsvitenskap kan skje raskt

En av de tre interne søkerne til stillingen som livsvitenskapsdirektør skal ha vært spesielt oppfordret til å søke. Styreleder Finn-Eirik Johansen anslår en rask tilsetting.

GJØR JOBBEN SELV: Det er ikke satt inn noen fungerende direktør for livsvitenskap etter at Finn-Eirik Johansen forlot stillingen. Foreløpig er det han selv, som styreleder som tar seg av de oppgavene som må gjøres.

Foto: Ola Sæther

Tirsdag ble det kjent at det er seks søkere til den utlyste stillingen som direktør for UiO: Livsvitenskap. Minst et par av dem kan allerede utelukkes som kvalifiserte søkere.

Ifølge styreleder Finn-Eirik Johansen kan ansettelsesprosessen gå relativt raskt.

– Det er styret for satsingen som innstiller, mens universitetsstyret tilsetter. Saken kan bli behandlet av universitetsstyret allerede på møtet i oktober, anslår han.

For tiden uten direktør

Stillingen ble ledig da Finn-Eirik Johansen forlot den for å bli forskningsdekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Samtidig overtok han Svein Stølens gamle rolle som styreleder.

Etter at Johansen sluttet 31. juli, er det ingen som har fungert i direktørstillingen. Foreløpig er planen at den skal stå ledig til ny direktør kommer på plass. I mellomtiden er det Johansen som tar seg av de oppgavene som må gjøres, opplyser han til Uniforum.

Kunnskapsministeren på besøk

I går var stemningen god på UiO da kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen personlig kom for å feire nyheten om at livsvitenskapsbygget får en startbevilgning på 50 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett for 2018. Bygningen er antatt å kunne være ferdig i 2023.

«Grønt lys for UiOs gigantsatsing», skrev Aftenposten samme morgen.

Budsjettlekkasjen kom samme dag som UiO: Livsvitenskap hadde besøk av den japanske nobelprisvinneren og stamcelleforskeren Shinya Yamanaka og arrangerte et seminar om stamceller.

Joggetur med rektor

Uniforum anslo i går at 10-15 personer var til stede ved Isaksens overraskelsesbesøk i Lucy Smiths hus. Blant dem var forskningsdekan ved OD-fakultetet og hjerneforsker Linda Hildegard Bergersen, som har søkt den utlyste direktørstillingen.

– Har du fått jobben allerede?

– Nei, det har jeg ikke. Jeg var invitert til arrangementet med den japanske nobelprisvinneren Shinya Yamanaka lenge før det var klart at statsråden skulle komme sier Bergersen.

Dagen startet hun med en løpetur med Yamanaka og rektor Svein Stølen. Deretter var det mottakelse for Yamanka i samme rom som også Røe Isaksen dukket opp.

– Da ble jeg værende for å høre statsrådens tanker om livsvitenskapsatsingen, forklarer Bergersen. Hun legger ikke skjul på at hun har veldig lyst på jobben.

– Oppfordret til å søke

Forskningsdekanen vil helst ikke omtales som favorittkandidat til stillingen, men forteller at hun sto på rektor sin utvalgte liste over personer som ble sterkt oppfordret til å søke.

I forbindelse med utlysningen av stillingen nedsatte UiO en rekrutteringskomité for å sikre gode søkere, opplyser rektor Svein Stølen.

– Jeg har vært i dialog med søkerkomiteen og gitt innspill på hva de bør se etter. Det er en selvfølge at ledelsen ved UiO er opptatt av å få best mulig kvalifiserte søkere til å lede vår største strategiske satsing noen sinne, sier rektoren.

Stølen understreker at han selv ikke har kontaktet noen direkte med oppfordring om å søke.

Etter det Uniforum kjenner til, skal ingen av de andre UiO-interne søkerne ha blitt oppfordret til å søke.


Les mer om UiO: Livsvitenskap på satsingens egne nettsider

Av Helene Lindqvist
Publisert 7. sep. 2017 12:37 - Sist endra 7. sep. 2017 12:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere