Glad for opptrapping mot 11 måneders studiestøtte

Studentene får én uke ekstra i studiestøtte, utbetalt fra juni 2017.  Det går fram av regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Norsk studentorganisasjon er fornøyd med denne utviklingen mot 11 måneders studiestøtte.

FORNØYD: Leder i Norske studentorganisasjon, Marianne Andenæs er fornøyd med at regjeringen vil trappe opp utviklingen mot 11 måneders studiestøtte, med å utvide studiestøtten med en uke fra juni 2017.

Foto: Ola Sæther

- Regjeringen fortsetter å bedre studentøkonomien selv i et stramt budsjettår. Det er en historisk viktig dag for studentbevegelsen når vi endelig kan starte på første etappe mot 11 måneders studiestøtte, uttaler Marianne Andenæs, leder i Norsk studentorganisasjon i en pressemelding.

2200 nye studentboliger

I fjor ble regjeringen, KrF og Venstre enige om å foreslå en plan for opptrapping til 11 måneders studiestøtte. I dag ble det klart at dette følges opp og studentene får én uke ekstra i studiestøtte, utbetalt fra juni 2017. I tillegg bevilges det penger til bygging av 2200 studentboliger til neste år.

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener dette er et budsjett som bidrar til en bedre økonomisk hverdag for studentene.

Regjeringen foreslår å starte opptrappingen til 11 måneders studiestøtte hvor støttetiden utvides med en uke hvert år frem til 2020. I tillegg viser budsjettforslaget en økning av studiestøtten tilsvarende 2,3 %. I tillegg ønsker Regjeringen å videreføre en viktig satsing ved å bevilge penger til bygging av 2200 studentboliger. NSO håper likevel at det vil være rom for flere.

Ønsker 3000 studentboliger

- Det er ingen tvil om at behovet for studentboliger fortsatt er stort. I høst sto over 10 000 studenter i kø hos studentsamskipnadene. Vårt krav er 3000 studentboliger. Vi utfordrer nå samarbeidspartiene til å fortsette å prioritere studentene i sine forhandlinger med regjeringen, sier Andenæs.

Dagen før statsbudsjettet ble lagt frem uttalte statsminister Erna Solberg følgende til Bergens Tidene: «Kunnskapssamfunnet vil avgjøre om Norge vil lykkes med omstillingen. Vi kan aldri bli billigst, men vi kan bli smartest

- Dagens og fremtidens studenter er en meget viktig del av et kunnskapssamfunn og en vellykket omstilling. Derfor må vi gjøre de gode investeringene for at norsk høyere utdanning skal bli best mulig. Med dette budsjettet går vi i riktig retning, men det gir ikke grunn til å hvile på laurbærene, sier Norsk studentorganisasjons leder Marianne Andenæs.

Emneord: Universitetspolitikk, Studentsaker, Studenforhold, Økonomi
Publisert 6. okt. 2016 10:36 - Sist endra 6. okt. 2016 10:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere