Studentenes fredspris til Hajer Sharief fra Libya

Studentenes fredspris 2017 tildeles Hajer Sharief (23) fra Libya. Hun får prisen for sitt modige arbeid for å inkludere kvinner og ungdom i fredsbyggende arbeid i Libya og i verden for øvrig. Prisen ble kunngjort av priskomiteen til Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim i går kveld.

FÅR STUDENTENES FREDSPRIS: Studentaktivisten Hajer Sharief får Studentenes fredspris for 2017.

Foto: Kofi Annan Foundation

- Hajer Sharief er et strålende eksempel på at studenter står opp for menneskerettigheter og demokrati. Hennes enorme mot og evne til å skape forandring er til stor inspirasjon for studenter i Norge og over hele verden,  sier Inga Marie Nymo Riseth, leder av SAIH og leder for fredspriskomiteen, og Marianne K. Andenæs, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.

Norsk studentorganisasjon (NSO) og Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) ønsker å gratulere Hajer Sharief med prisen, og håper at dette vil bidra positivt i hennes arbeid for fred i Libya.

Siden 2011 har Sharief møtt kraftig motstand og satt seg i livsfare for å arbeide for inkluderingen av kvinner og unge i fredsbygging. Hun har siden den libyske revolusjonen tatt initiativ til dialog og til å samle ulike grupperinger i landet. Hajer Sharief har klart å bygge bro mellom den libyske grasrota og det internasjonale samfunnet. Sharief har både vært pådriver og initiativtaker for prosjekter tilknyttet FNs sikkerhetsrådsresolusjoner 1325 om «Kvinner, fred og sikkerhet» og 2250 om «Ungdom, fred og sikkerhet».

- Med denne tildelingen skaper Studentens fredspris nødvendig oppmerksomhet rundt unge og kvinners deltagelser i byggingen av fred i Libya, sier Andenæs og Inga Marie Nymo Riseth.

Selve utdelingen av Studentenes fredspris vil bli gjort under Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) i februar 2017.

Emneord: Studentforhold, Internasjonalisering, Studentsaker, Afrika, Menneskerettar
Publisert 30. sep. 2016 12:09 - Sist endra 30. sep. 2016 12:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere