Markerer 200-årsminnet for Christen Smith

I slutten av august markerer Naturhistorisk museum 200-årsminnet for Christen Smith med teaterstykket Ekspedisjon 60º N.

VITENSKAPSTEATER: Naturhistorisk museum viser stykket Ekspedisjon 60º N for å markere 200-årsminnet for Christen Smiths vitenskapelige ekspedisjon til Afrika. Hovedrollen spilles av Anders Rummelhoff. Til høyre Gry Ekrem som prestefrue Louise Holm.(Arkivfoto)

 

Foto: Ola Sæther

Teaterstykket har Christen Smith som gjennomgangsfigur og han tar publikum med på Botanisk hages historie fra 1814 til 1950. Botanikeren Christen Smith fra Drammen kom med den britiske skonnerten Congo til Afrika i 1816.  Da var han akkurat blitt ansatt som professor og bestyrer for Botanisk hage på Tøyen, men fikk utsatt tiltredelsen for å foreta studiereiser, går det fram av en  pressemelding fra Naturhistorisk museum. Christen Smiths oppdrag fra Royal Society i London var å finne Kongoelvens kilder.

Stykket er skrevet av Nils-Petter Bergersen og ble oppført første gang i 2005. Dramaturg er Karl Jørn Johansen, mens skuespiller Anders Rummelhoff har hovedrollen som Christen Smith. Forestillingen spilles hver dag klokka 20.00 fra 26. til 30. august. Den siste spilledatoen er forbeholdt medlemmer av Botanisk hages venner. De som vil ha tak i billetter, kan skaffe dem via nettsidene til Naturhistorisk museum eller i museumsbutikken.

Les Uniforums reportasje fra forestillingen i 2014:

Dramatisk vandring i Botanisk hage

 

 

Emneord: Naturshistorisk museum, Kultur, Museene
Publisert 12. aug. 2016 12:32 - Sist endra 12. aug. 2016 12:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere