Studieåret er offisielt åpnet

Rundt 4.000 studenter ble ønsket velkommen til UiO på velkomstseremonien.

Rektor Ole Petter Ottersen tok i mot studentene, og høstet litt latter da han påpekte det lite sommerlige i den tradisjonelle kappen.

Foto: Julia Loge

Solen skinte og Carmina Burana tordnet ut over de rundt 4.000 ferske studentene og fadderne som hadde møtt fram til velkomstseremonien på Universitetsplassen. Rektor Ole Petter Ottersen ønsket dem velkommen, og gjentok hele tre ganger at de måtte bruke studietiden godt, for den kommer aldri tilbake.

– Det er en viktig milepel, den dere passerer i dag. De milepelene dere har passert tidligere i livet, har stått langs fylkesveier og riksveier. Nå slår dere inn på Europaveien som ikke bare forbinder oss til vårt eget kontinent, men til alle deler av verden, sa Ottersen og snakket om hvor viktig det er å dra på utveksling.

For studentene Uniforum snakket med var utveksling en bråstart på mulighetene senere i studieløpet, men noe de så absolutt vurderer:

Jens Due har ikke tenkt noe særlig på utveksling ennå, mens Henning Drivelklepp har tenkt mye på mulighetene for utveksling og ønsker seg til et sted som er litt som hjemme og samtidig noe helt annet. Han kunne tenke seg til New Zealand, Sveits eller USA.
Bisma Rasool og Mergime Zahiti har lyst til å reise på utveksling til Øst-Asia, gjerne Kina eller Sør-Korea, selv om de ikke har rukket å tenke så langt ut i studiene, enn så lenge holder det å få med seg alt som skjer med studiestart.

Studentparlamentets leder Hans Christian Paulsen trakk også fram utveksling, og særlig studentene som kommer til UiO.

Alix Maillot er utvekslingsstudent fra Frankrike. Hun valgte UiO på grunn av kursene i menneskerettighetsjuss og den norske naturen. Etter fem dager i Norge har hun et godt inntrykk og synes medstudentene er hyggelige og glade.

Ordfører Marianne Borgen ønsket velkommen med å be studentene om å engasjere seg i organisasjonslivet og være frivillige, i tillegg til å ta studiene og eksamen på alvor. Hun avsluttet talen sin med å påpeke at det forekommer vold og seksuelle overgrep mot studenter og mellom studenter, og at alle har et ansvar for å stoppe det.

Emneord: Studiestart, Studenter, Utveksling Av Julia Loge (tekst og foto)
Publisert 15. aug. 2016 19:18 - Sist endra 15. aug. 2016 19:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere