45 000 til konkurs firma

Innhold Neste Uniforum nr. 16 1998

Film- og TV-selskapet Eureka fikk 45 000 kroner i forskudd for å filme 20 timer med studentaktiviteter ved semesterstart. I midten av september gikk Eureka konkurs, og universitetet har så langt ikke fått videoopptakene i hus.

Av Marit Schulstok

{short description of image} SIKKER: Assisterende universitetsdirektør, Inger Stray Lien, kan bekrefte at videofilmene ikke er i universitetets hender, men hun er sikker på at Eureka vil gi dem fra seg så snart som mulig. (Foto: Ståle Skogstad)

Avtalen ble inngått i begynnelsen av juli i år, og assisterende universitetsdirektør Inger Stray Lien sier at forskuddet på 45 000 kroner ble utbetalt en gang i sommer. Eureka foretok filmingen den 22. august, og den 16. september ble firmaet ifølge Brønnøysund-registeret slått konkurs.

- Vi aksepterte å betale ut noe på forskudd fordi de var avhengige av det for å sette i gang med filmingen, sier Stray Lien.

Ikke kontakt

Ledelsen hadde mandag ikke lyktes å komme i kontakt med rette person i Eureka.

- Vi vet at filmopptakene er gjort og at videofilmene lå klar til utsending da selskapet ble slått konkurs. Jeg tror at de vil være interessert i å få gjort opp med oss så fort som mulig, sier Stray Lien som nå krysser fingrene.

UiO vil formelt fremsette et erstatningskrav overfor Eureka, som vil bortfalle så fort filmene skaffes til veie.

- Heldigvis tyder alt på at filmteamet har gjort den jobben vi avtalte, og vi har selv alle rettighetene til materialet, sier Stay Lien.

Uvisst hva

Oppdraget ble satt i gang av universitetsdirektør Tor Saglie, men det er ikke helt fastlagt hva filmopptakene skulle brukes til.

- UiO må ut og markedsføre seg mer. Derfor ville vi sikre oss at blant annet den store semesteråpningen på universitetsplassen ble festet til film. Deretter var det meningen å overlate til Informasjonsavdelingen å finne ut hva opptakene best kan brukes til, sier assisterende universitetsdirektør.


Innhold Neste Uniforum nr. 16 1998
Publisert 28. okt. 1998 12:10 - Sist endra 1. sep. 2014 13:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere