Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 07 1998

Gjerrige studenter

Ved Universitetet i Bergen kan man også velge om man vil støtte SAIH, ved å få de 20 kronene refundert etter innbetalingen. Bare 1 prosent benytter seg av denne muligheten. Dette viser med all tydelighet at 90 prosent av studentene ikke bevisst tar standpunkt mot internasjonalt hjelpearbeid. De er rett og slett bare gjerrige. 20 kroner til SAIH er et absolutt minstekrav til internasjonalt engasjement hos voksne studenter. Når studentene selv ikke gidder å ta dette ansvaret er det vanskelig å danne seg motforestillinger til at de blir pålagt det.

Leder i Universitas 14/98

Ingen menneskerett å studere ved UiO

Myndighetene har lovet privatistene samme lånemuligheter som andre studenter. Resultatet er at de ikke vil være i Tromsø, de kommer hit. Men det er ingen menneskerett å studere ved Universitetet i Oslo. Det mente studentene det var. Jeg holdt jo på å ikke bli valgt fordi de trodde jeg var mot åpent universitet.

Rektor Lucy Smith til Filologen 2/98

Historien er afsluttet

Samfundet kræver selvfølgelig allerede i stigende grad noget sådant, både direkte og indirekte, men langtfra så meget, som man skulle tro, når man betragter den åndsforladte og uselvstændige søvngængermentalitet, med hvilken majoriteten af de studerende refleksagtigt følger undervisningsforløb uden skyggen af idealistiske motiver, entusiastisk videbegær eller blot god gammeldags nysgerrighed. Kundskab for kundskabens egen skyld, alle visioners råstof og ethvert idealistisk engagements drivkraft, er simpelt hen på vej til at uddø. Vi lider under den pacificerende tvangstanke, at historien er afsluttet, at we made it, at drømmene er forbi, og hverdag og karriere iblandet et stænk fest og uforpligtende ballade er studiets og eksistensens mål.

Rune Engelbreth Larsen, redaktør for Faklen til Filologen 2/98

Forskning uten kunnskap

I praksis har programforskningen betydd en vridning mot mer anvendt forskning. Dette er ikke nødvendigvis så galt. Det uheldige er at det har skjedd under et tåketeppe av snakk om hvor viktig grunnforskningen er. Mest problematisk er satsing som på uklart vis forsøker å ri begge hester samtidig. Det ender så lett med forskning som hverken gir viktig kunnskap eller praktiske resultater.

Professor i filosofi, Nils Roll-Hansen i Forskningspolitikk 1/98


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 07 1998
Publisert 14. mai 1998 14:04 - Sist endra 1. sep. 2014 13:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere