Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 17 1997

Lager ny norsk musikkhistorie

En ny norsk musikkhistorie, den tredje i rekken, skal se dagens lys omkring årtusenskiftet. Denne gangen i et fembinds verk med to CD-plater til hvert bind. - Alle stiller opp for "Norges musikkhistorie"! fastslår prosjektleder og hovedredaktør Arvid O. Vollsnes. Han håper at bind 2 og 3 foreligger julen 1999. De går fra 1814 og får med "gullalderen" over Kjerulf og Nordraak til Grieg og Svendsen. Bind 1 og 4 forventes år 2000 og bind 5 i 2001. Samtlige så å si som et crescendo ved overgangen fra det ene årtusen til det neste. Alle fra Aschehougs forlag, som "reagerte spontant og positivt".

Aftenposten 10.11.97

Universitetsvalg påvirker jobbmuligheter

Studenter fra Universitetet i Bergen har høyest arbeidsledighet etter endt utdanning, mens studenter fra Oslo og Tromsø har størst sjanse til å få jobb. Sivilingeniører fra tidligere NTH er dessuten svært ettertraktede, selv om de har dårligere karakterer enn gjennomsnittet.

Adresseavisen 05.11.97

Presteyrket frister ikke

- De teologiske fakultetene opplever en urovekkende rekrutteringssvikt. Samtidig unngår stadig flere av de ferdige teologene å søke seg til prestestillinger. Det kan ha sammenheng med at presteyrket er mindre attraktivt enn før. Yrket forbindes mer med overvåkning og kontroll enn med omsorg og støtte. Trond Skard Dokka fra Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo startet generaldebatten under Kirkemøtet med å oppfordre forsamlingen til å ta rekrutteringsproblemene til teologiske studier og stillinger inn over seg. Skard Dokka trodde også at kirkens håndtering av homofilisaken er skyld i at det er lite fristende å bli prest i Den norske kirke i dag.

Adresseavisen 10.11.97

Psykologitjenesten ved Universitetet i Oslo

tar ikke imot studenter med alvorlige psykiske lidelser. Sosialsjef ved Sosial Vakttjeneste på Oslo Legevakt Jørgen Vetlesen, mener tjenesten må avlaste det kriserammede offentlige psykiatritilbudet i Oslo.

Østlandssendingen 05.11.97


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 17 1997
Publisert 13. nov. 1997 13:03 - Sist endra 13. mai 2019 14:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere