Pressebiter

Eksamenslesing - pugging eller læring?

- Sjå dei store linene, småtteriet får bøkene hugse på, skreiv mor på eit oppmuntringskort til meg før eksamen. Så det gjorde eg. Det er vanskeleg å kome inn på Universitetet i Oslo. At det òg er vanskeleg å kome ut derifrå, er eit poeng som eg ikkje skal kome inn på her. Det eg vil kommentere er kva ein kjem ut med. Er læremåte og eksamensformer på den måten som tener samfunnet og studenten best? Ein vanleg grunnfagseksamen er no for tida to dagar med åtte timar skriftleg prøve i tillegg til ei munnleg høyring. Alle tre dagane er utan hjelpemiddel. Dette er altså prøving i den kunnskapen ein har fått inn i hovudet - i stor grad gjeld det å hugse meir enn å forstå.

Folkets Framtid

Redusert

Forsikringskunder får erstatningen kuttet for ofte, mener Hans Jacob Bull, som underviser i forsikringsrett ved Universitetet i Oslo. Bull synes det skal for lite til før folk får beskjed om at de har vært uforsiktige. - Avkortingsnemnda mener at forbrukeren har vært uaktsom i for mange tilfeller, sier han.

Vårt Land

Shakespeare til Rosendal-baroniet

Shakespeares <<En Midtsommernatts drøm>> blir spela på Baroniet i Rosendal i dagane 20. til 22. juli. Det er det engelske Theatre Set Up som gjestar med denne framsyninga for tredje året på rad. Ved Baroniet blir det også dansk-norske kulturdagar til sommaren, der programmet toppar seg med urpremiere på musikalen <<Tordenskjold>> i konsertversjon, fortel avisa Sunnhordland. Musikalen blir spela 23. og 24. juni. Då opnar også ei utstilling med bilete av landskapsmålaren J.C. Dahl. Den blir vist til 20. august

Gula Tidend

Lisens-angst styrte NRK-omleggingen

Angsten for å miste lisenspengene var en viktig drivkraft da NRK planla en omlegging til tre radiokanaler rettet inn mot målgrupper. En profilert radio skulle sikre videre liv på Marienlyst. Dette er en av konklusjonene i en hovedfagsoppgave nylig levert ved Universitetet i Oslo om omleggingen av radiokanalene i NRK og i søsterorganisasjonen Danmarks Radio (DR). Likhetene er store mellom valgene som ble gjort i de to reklamefrie allmennkringkasterne, går det fram av en omfattende analyse Henriette Fossum ved Institutt for medier og kommunikasjon har gjennomført.

Dagens Næringsliv


Publisert 24. jan. 1996 21:05 - Sist endra 1. sep. 2014 12:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere