Ingen ERC Starting Grant til UiO, men to til NTNU

I dag delte Det europeiske forskningsrådet (ERC) ut 635 millioner euro til 400 unge og lovende forskere i EU- og EØS-landene. Seks av dem gikk til Norge, men ingen av dem var fra Universitetet i Oslo denne gangen.

Portrett av to kvinner

HØYTRAVENDE STIPEND: Lena van Giesen (t.v.) og Trine Moholdt fra NTNU er to av de seks unge og lovende forskerne fra Norge som i dag er tildelt ERC Starting Grants. 

Foto: Karl Jørgen Marthinsen/NTNU

UiO fikk ingen ERC Starting Grants nå. Vi hadde 25 søknader og 3 gikk videre til runde 2, får Uniforum opplyst fra Kommunikasjonsavdelingen.  

- Jeg gleder meg med de som har fått og vi kommer sterkere tilbake, sier rektor Svein Stølen. Ved søknadsfristen for 2023 Starting Grant hadde UiO 26 søknader

NTNU har fått tildelt to ERC Starting Grants, en til Lena van Giesen og en annen til Trine Moholdt melder Universitetsavisa. Sistnevnte skal forske på hvordan trening påvirker morsmelk, mens van Giesen skal forske på kaldtvannskorallen Lophelia pertusa som  er vanlig i Trondheimsfjorden. 

De fire andre ERC-stipendene til unge og lovende forskere i Norge går, ifølge Khrono  til Morten Sæthre på Norges Handelshøyskole i Bergen, migrasjonsforsker Marry-Anne Karlsen og fysikkforsker Justas Zalieckas fra Universitetet i Bergen og Moumita Sen fra MF vitenskapelig høyskole. 

Emneord: ERC, Forskning Av Martin Toft
Publisert 22. nov. 2022 22:54 - Sist endra 22. nov. 2022 22:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere