770 millioner til toppforskere

Forskningsrådet deler ut 770 millioner kroner til toppforskere i Norge.  Pengene kommer fra potten Fri prosjektstøtte (FRIPRO)

Portrett av en kvinne

STOLTE: – Forskerne som får innvilget søknadene sine i dag, er i det absolutte tetsjiktet og har all grunn til å være stolte.(Arkivfoto)

Foto: Martin Toft

Hvert år konkurrerer norske forskere om forskningsmidler fra ordningen Banebrytende forskning (FRIPRO). Dette er en åpen søknadsarena som gir forskere mulighet til å gjennomføre viktige forskningsprosjekter, der prosjektenes vitenskapelige kvalitet avgjør hvem som får penger.

Mer enn 1500 søknader innenfor alle fag deltok i konkurransen. Nå er 82 av søknadene innvilget, skriver Forskingsrådet i en pressemelding. 

— Nysgjerrighetsdrevet forskning av høy kvalitet er avgjørende for hvordan vi møter store samfunnsutfordringer som klima- og naturkrisen, men også fremtidige utfordringer vi ennå ikke kjenner. Ved å satse på de beste prosjektene i bredden av norsk forskning, bygger vi en kunnskapsberedskap for fremtiden, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

Se søknadene som blir innvilget nå.

Tøff konkurranse

Forskningsrådet mottok mer enn 1500 søknader innenfor alle fagfelt, og 317 av disse ble vurdert som støtteverdige. Den tøffe konkurransen betyr at kun søknader med toppkarakterer nådde opp.

– Forskerne som får innvilget søknadene sine i dag, er i det absolutte tetsjiktet og har all grunn til å være stolte. Samtidig er det også mange svært gode søknader som vi dessverre ikke har anledning til å gi støtte, sier Sundli Tveit.  

Kvaliteten på søknadene er vurdert av 709 internasjonale fageksperter.

Emneord: forskningsrådet, Økonomi
Publisert 5. sep. 2022 13:38 - Sist endra 5. sep. 2022 13:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere