NSO-leder: – 16 000 studentboliger er ikke nok  

– Det er trist å se at det etter tre år med en storsatsing på studentboliger fra regjeringens side, står nesten like mange studenter i kø nå, som i 2019, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam.

En kvinne står midt i en gate

FOR FÅ STUDENTBOLIGER: – Vi mangler 15 000 studentboliger for å nå målet om at 1 av 5 studenter skal bo utenfor det private boligmarkedet, sier Maika Marie Godal Dam, leder for Norsk studentorganisasjon. 

Foto: Skjalg Bøhmer Vold/NSO
Ferske tall fra Samskipnadsrådet viser at 16 000 studenter har fått kontrakt til sin nye studentbolig. Samtidig står nesten like mange studenter i kø viser tallene for 2022. Dette er på langt nær bra nok, og gir studentene ingen grunn til å juble.  
 
– Jeg er bekymret for alle de studentene som nå står uten et sted å bo så nærme studiestart, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam i en pressemelding
 
Køtallene er tilbake på samme nivå som før pandemien. At køtallene i år tilsynelatende ser lavere ut kan ikke forklares med lavere etterspørsel blant studentene. Det skyldes først og fremst at Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim har gått bort fra å ha studenter på ventelister. 
– Det er trist å se at det etter tre år med en storsatsning på studentboliger fra regjeringens side, står nesten like mange studenter i kø nå, som i 2019, fortsetter Godal Dam. 
 
Køtallene viser også i år at studenter ønsker å bo i en studentbolig. Etterspørselen er stor, men tilbudet fra studentsamskipnadene møter ikke behovet blant studentene. 

– Vi mangler 15 000 studentboliger for å nå målet om at 1 av 5 studenter skal bo utenfor det private boligmarkedet, legger Dam til. 
 
Å løse boligmangelen er ikke et enkelt problem. Det må prioriteres, og studentene er avhengige av at stat, kommune og studentsamskipnad samarbeider 

– Det koster å bygge studentboliger, og det blir ikke billigere. Vi trenger et krafttak for å kunne tilby studentene flere trygge, gode og rimelige boligeravslutter Dam. 
Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 2. aug. 2022 16:48 - Sist endra 2. aug. 2022 16:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere