Forskningsrådets direktør får tillit av nytt styre

Styret har tillit til administrerende direktør Mari Sundli Tveit og ser fram til et godt samarbeid med administrasjonen i Forskningsrådet fremover, sier styreleder Kristin Halvorsen.

Portrett av ei kvinne

STØTTER DIREKTØR: Kristin Halvorsen er blitt ny styreleder for interimsstyret for Forskningsrådet etter at det gamle styret ble sparket av forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe. Hun uttrykker at det nye styret har full tillit til administrerende direktør Mari Sundli Tveit. (Arkivfoto) 

Foto: Ola Sæther

– Det nye styret har hatt sitt første møte i dag (16. mai)  for å få en felles oversikt over situasjonen. Styret har tillit til administrerende direktør Mari Sundli Tveit og ser fram til et godt samarbeid med administrasjonen i Forskningsrådet fremover, sier styreleder Kristin Halvorsen i en pressemelding

Kunnskapsdepartementet meldte i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 12. mai at Forskningsrådets får et nytt styre. Kristin Halvorsen, tidligere finansminister og nåværende direktør ved CICERO Senter for klimaforskning, har nå gått inn som leder av det nye styret. Det nye styret skal i første omgang sitte ut 2022.  

Regjeringen ber i revidert nasjonalbudsjett Forskningsrådet om inntil videre å stoppe tildelinger til nye prosjekter frem til 1. juli på områder med negative avsetninger. 

Det nye styret består at styreleder Kristin Halvorsen, Robert Rastad, direktør ved Universitetet i Bergen, konsernsjef Gunnar Hovland i Tine, forskningsdirektør Linda Nøstbakken i Statistisk sentralbyrå og seniorrådgiver Britt Elin Steinveg ved UiT – Norges arktiske universitet, Eirin Isaksen Winsnes (ansatt representant) og Lena Cappelen Endresen (ansatt representant).

Emneord: forskningsrådet
Publisert 17. mai 2022 22:21 - Sist endra 17. mai 2022 22:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere