Flytter Abelprisseremonien fra Aulaen til Vitenskapsakademiet

På grunn av faren for streik i offentlig sektor og ved UiO  flyttes dagens utdeling av Abelprisen fra Universitetets aula til Vitenskapsakademiet i Drammensveien.

Portrett av en mann

PRISUTDELING I AKADEMIET: Abelprisvinner Dennis Sullivan får utdelt prisen i Akademiet hus i Drammensveien i dag klokken 16.00 og ikke i Aulaen på grunn av risikoen for streik i offentlig sektor, blant annet på Universitetet i Oslo

Foto: John Griffin/Stony Brook University/ Abel Prize
Abelprisseremonien 2022 for prisvinner Dennis Sullivan kan ikke arrangeres i Universitetets aula i dag  klokken 16.00 på grunn av risiko for streik i offentlig sektor. Det Norske Videnskaps-Akademi nedskalerer derfor arrangementet og flytter det til Akademiets hus i Drammensveien 78, skriver Abelpriskomiteen i en pressemelding. 
 
– Det gjør vondt å gjøre dette, men vi må ha sikkerhet for at det blir en prisseremoni. Beslutningen måtte tas tidlig i dag for å varsle alle involverte og vi trenger tid å forberede seremonien i Vitenskapsakademiet. Vi måtte ta denne avgjørelsen nå selv om meklingen fortsatt pågår, sier preses i Det Norske Videnskaps-Akademi Lise Øvreås.
Hun håper på forståelse for beslutningen hos alle dem som er påmeldt til seremonien i Universitetets aula.
– Det er ekstra leit å nedskalere og flytte seremonien siden vi ikke har hatt en markering i Norge siden 2019 på grunn av pandemien, sier Lise Øvreås.
 
I Akademiet er det dessverre kun plass til en liten del av de påmeldte gjestene og Akademiet må derfor prioritere prisvinner med følge, tidligere prisvinnere, Abelkomiteen og andre som har en rolle i forbindelse med Abelprisen.
De som inviteres til Akademiet får melding om dette direkte på SMS og e-post. Alle andre kan se seremonien direkte på Abelprisens nettside. Akademiet vil også legge ut et opptak av seremonien.
 Regjeringens offisielle bankett for inviterte gjester går som planlagt på Akershus slott.
 
Abelforelesningene onsdag 25.5 på Blindern kan også potensielt berøres av en eventuell streik. Vitenskapsakademiet kommer tilbake om mer informasjon om dette arrangementet på Abelprisens nettside. Forelesningene strømmes direkte.
Emneord: Abelprisen
Publisert 24. mai 2022 11:06 - Sist endra 24. mai 2022 16:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere