En salong til lystlesning og rekreasjon

– Målet har vært å skape en stuefølelse, forteller Selma Dahl. Hun er en av fire studenter som har vært med på å innrede litteratursalongen i underetasjen i Georg Sverdrups hus.

AKKURAT DET VI ØNSKET OSS: Litteraturstudent Selma Dahl og psykologistudent Andreas Løve er svært fornøyde med studentenes nye rekreasjonsareal i underetasjen i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus.

Foto: Ola Gamst Sæther

En sofa er hentet fra universitetets gjenbrukslager. De store grønne lenestolene, plantene, teppene og sacosekkene er nyinnkjøpte. Bokhyllene langs veggene er fylt med skjønnlitteratur.

– De bibliotekansatte i prosjektet har kommet med noen innspill, men vi har stort sett fått frie hender til å plukke ut litteratur, forteller Selma Dahl. Hun studerer engelsk litteratur på Det humanistiske fakultet og er en av fire studenter som har vært med på å innrede den nye Salongen i underetasjen i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus på Blindern.

Tilstede er også psykologistudent Andreas Løve og Hilde Kristin Hem som har ansvaret for brukermøter på biblioteket. De øvrige deltakerne i prosjektet er psykologistudent Ineke Feen og student på Det utdanningsvitenskapelige fakultet Nora Hildrum samt hovedbibliotekar og prosjektleder Rannveig Windingstad.

Åpning med Ingrid Lovise

– Vi har ønsket å gi studentene et rom til lystlesning og rekreasjon, og vi trakk inn studentene for å få et blikk utenfra, kommenterer Hem.

– Det er ikke alle våre kreative innspill vi har fått gjennomslag for, innrømmer Løve og trekker fram lavalamper som eksempel.

– Det er noen ting vi av praktiske og sikkerhetsmessige hensyn ikke har fått til, men i det store og hele er det blitt akkurat slik vi ønsket, supplerer Selma Dahl.

– Vi har lykkes i å skape en stuefølelse, konstaterer hun

Den offisielle åpningen av Salongen er blitt utsatt på grunn av pandemien, men Hilde Kristin Hem har håp om å kunne gjennomføre et åpningsarrangement i mars uten koronarestriksjoner og med musikk av artisten og UiO-studenten Ingrid Lovise.

Dikt etter innfallsmetoden

I mellomtiden trår biblioteket til med lyrikk hver torsdag. «Litteraturprofessor Juan Christian Pellicer tar med seg en sekk med bøker og leser dikt etter innfallsmetoden. Vi serverer sjokolade og kaffe», reklamerer biblioteket på sine nettsider. Første opplesning finner sted i morgen 10. februar kl. 12.30.

Og studentene har allerede tatt rommet i bruk.

– I går satt det en gjeng her og spilte sjakk, og vi ser at skjønnlitteraturen i hyllene blir hyppig utlånt, kan Hilde Kristin Hem fortelle.

LAIDBACK STEMNING: Studentene har tatt Salongen i bruk. Her er lampene i taket blitt dimmet for anledningen. Foto: Ola Gamst Sæther

 

Emneord: Universitetsbiblioteket, Studentforhold Av Grethe Tidemann
Publisert 9. feb. 2022 11:23 - Sist endra 9. feb. 2022 11:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere