UiO-professor Guro Elisabeth Lind skal lede Forskerforbundet

Kreftforsker og professor Guro Elisabeth Lind (41) er valgt til ny leder i Forskerforbundet.

VALGT TIL LEDER: Kreftforsker og professor Guro Elisabeth Lind fra Universitetet i Oslo er valgt til ny leder for Forskerforbundet.

Foto: Martin Toft

Hun tar over etter litteraturprofessor Petter Aaslestad fra NTNU. Valget skjedde enstemmig på Forskerforbundets representantskapsmøte på Gardermoen onsdag, og Lind er valgt for perioden 2019 til 2021, melder På Høyden.

Kristin Dæhli fra NTNU er valgt til nestleder. Hun har lang erfaring som tillitsvalgt både lokalt og nasjonalt. 

Lind arbeider ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo, og har tidligere ledet Akademiet for yngre forskere. Hun har også vært lokalt tillitsvalgt for Forskerforbundet, som organiserer både faglige og administrativt ansatte i universitets- og høyskolesektoren. 

Da Petter Aaslestad ble valgt var det spenning mellom de ulike lokallagene og gruppene av organiserte i Forskerforbundet. Hovedtillitsvalgt Kristian Mollestad ved Universitetet i Oslo ville stille til valg, men ble vraket til fordel for Aaslestad. Mollestad var teknisk-administrativt ansatt ved UiO, og det ble av mange i forbundet sett på som problematisk å ha en leder som verken var professor, og ikke engang faglig ansatt

Forskerforbundet har 22 500 medlemmer, og regner seg som landets største fag- og interesseorganisasjon i sektoren.

Av Dag Hellesund /På Høyden
Publisert 17. okt. 2018 23:57 - Sist endra 18. okt. 2018 09:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere