En av UiOs mektigste kvinner må skiftes ut

Gunn-Elin Aa. Bjørneboe har vært universitetsdirektør på UiO siden 2007. Nå søker universitetet hennes etterfølger.

MEKTIG FLERE STEDER: Tidligere i år ble universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe kåret av Kaptial til den tredje mektigste kvinnen i Helse-Norge.

Foto: Ola Sæther

Den øverste administrative stillingen på Universitetet i Oslo er lyst ut med søknadsfrist «snarest og senest» 18. oktober.

Stillingen som universitetsdirektør er en åremålsstilling på seks år, med mulighet for forlengelse i ytterligere én periode. Nåværende universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe har snart sittet i to perioder, og kan dermed ikke søke.

Tilbyr fortrolig kontakt

I utlysningsteksten heter det at universitetsdirektøren har ansvar for å bidra til strategisk, målrettet og effektiv ledelse av universitetets administrasjon, sammenholdt med profesjonell understøttelse av UiOs kjernevirksomhet innenfor forskning, utdanning og kunnskap i bruk.

Den nye direktøren vil ha en sentral rolle i oppfølgingen av forventningene knyttet til bedre ressursutnyttelse, god ledelse av digitaliseringsprosesser og videreutviklingen av de administrative støttefunksjonene.

Interesserte kan før søknadsfristen ta fortrolig kontakt med hodejegerfirmaet ISCO Group, opplyses det videre.

På liste over mektige helsetopper

Gunn-Elin Aa. Bjørneboe ble ansatt som universitetsdirektør på UiO i 2007, og kom da fra stillingen som assisterende direktør i Sosial- og helsedirektoratet. Hun er utdannet lege fra UiO, og har medisinsk doktorgrad innen rusmiddel- og ernæringsforskning.

Tidligere i år kåret Kaptial henne til den tredje mektigste kvinnen i Helse-Norge. Dette «på grunn av nestledervervet til gigantinstitusjonen Ahus og styreledervervet i Kreftforeningen». Bladet beskrev samtidig direktøren som «ukjent for mange».

Seks søkere i 2012

Da stillingen ble lyst ut etter Bjørneboes første periode, var et samlet Universitetsstyre tydelige på at de ønsket hun skulle søke seks nye år. Ønsket ble videreformidlet på et allmøte i anledning den omstridte omorganiseringen Internt Handlingsrom, noe som vakte reaksjoner.

Da søknadsfristen utløp hadde det likevel meldt seg fem andre søkere i tillegg til Bjørneboe. Blant dem UiOs daværende forskningsdirektør Bjørn Haugstad, som senere har vært statssekretær i Kunnskapsdepartementet under Torbjørn Røe Isaksen. De øvrige søkerne i 2012 var kommunikasjonsdirektør Bjarte Reve ved Akershus universitetssykehus, styreleder Henrik Lund i det farmasøytiske selskapet DiaGenic, avdelingsdirektør Jorunn Margrethe Ødegaard i Utdanningsdirektoratet og chief credit officer Thorbjørn Johan Gaarder i Dominion Bank, London.

Les hele utlysningsteksten

Av Helene Lindqvist
Publisert 7. sep. 2018 15:07 - Sist endra 7. sep. 2018 15:10

Once corrupt always corrupt 

KKA-OSLO 

kkan@uio.no - 15. sep. 2018 18:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere