– Svekker en åpen konkurranse om stillingen

I god tid før søknadsfristen er gått ut, er det gjort kjent at Universitetsstyret oppfordrer Gunn-Elin Aa. Bjørneboe til å søke en ny periode som universitetsdirektør.

FEIL TID OG STED?: På et allmøte om IHR for ansatte i Sentraladministrasjonen fortalte kommunikasjonsdirektør Marina Tofting (t.h.) at Bjørneboe søker en ny direktørperiode og at hun er oppfordret til dette av Universitetsstyret. – Utidig, synes hovedtillitsvalgt Ole Martin Nodenes i Parat.

Foto: Ola Sæther

Gunn-Elin Aa. Bjørneboe har vært universitetsdirektør ved UiO siden 2007. Nå er det seks år lange åremålet snart gått ut, og stillingen er lyst ut med søknadsfrist 13. november.

Universitetsdirektøren er øverste administrative leder ved universitetet og sekretær for styret. Ifølge utlysningsteksten må den rette kandidaten kunne vise til «gode resultater innen administrasjon og virksomhetsstyring i sammensatte miljøer». Viktige personlige egenskaper for den nye direktøren er «engasjement, initiativ og vilje og evne til gjennomføring». 

– Virker mot sin hensikt

Hvor mange som søker stillingen, gjenstår å se, men det blir i alle fall minst én. Rektor Ole Petter Ottersen meddelte i pausen mellom lukket og åpent møte i Universitetsstyret 23. oktober at et samlet styre oppfordrer Bjørneboe til å søke. Selv bekreftet hun at det skulle hun.

En entusiastisk kommunikasjonsdirektør Marina Tofting videreformidlet dette noen dager senere til flere hundre ansatte i Sentraladministrasjonen, under et allmøte om IHR.

– Utidig, synes hovedtillitsvalgt Ole Martin Nodenes i Parat, som var til stede på møtet.

– Jeg tvilte ikke på forhånd på at hun lå godt an. Men det er ønskelig at det også melder seg flere kandidater. Å gå ut på et allmøte med at Bjørneboe er oppfordret til å søke, før fristen er gått ut, virker mot sin hensikt i denne sammenheng. Det bidrar til å svekke en åpen konkurranse om stillingen, advarer han.     

Tror Bjørneboe ble overrasket

Ifølge Nodenes hadde valget av tid og sted også en annen svakhet: Ikke alle synes at IHR er en god prosess, minner han om. Men annonseringen får stå for Toftings regning, mener den Parat-tillitsvalgte:

– Det virket som om Bjørneboe selv ble overrasket over at det ble tatt opp, synes han.

Kommunikasjonsdirektøren selv forklarer hendelsen slik:

– Jeg refererte fra åpent møte i Universitetsstyret. Annonsen hadde stått i avisen dagen før, og mitt motiv var å gjøre det klart at Bjørneboe ikke hadde tenkt å trekke seg midt i IHR-prosessen.

Uproblematisk

HR-direktør Anita Sandberg ser ikke noe problematisk i Toftings kunngjøring.

Måten Tofting presenterte nyheten på, kunne nesten tolkes i retning av at Bjørneboe allerede er ansatt for en ny periode?

Da har du lagt en tolkning til grunn som jeg ikke gjenkjenner.

– Har noen andre en reell sjanse til å få denne jobben?

– Dette er en utlysning og en ansettelsesprosess som er helt i tråd med vanlige prosedyrer, forsikrer Sandberg.

Emneord: Personalpolitikk, Administrasjon Av Helene Lindqvist
Publisert 7. nov. 2012 09:56 - Sist endret 7. nov. 2012 10:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere