Livsvitenskap preger UiO og Oslo denne uka

Oslo Life Science har vokst til å fylle fire hele dager. Tirsdag skal forskningsministeren fortelle nøyaktig hva regjeringen forventer av livsvitenskapsmiljøet.

SÅ STORE FORVENTNINGER?: Iselin Nybø har blitt statsråd for forskning og høyere utdanning. Tirsdag møter hun UiO og livsvitenskapsmiljøet.

Foto: Ola Sæther

– For tre år siden fylte programmet til første utgave av Oslo Life Science fire timer. I år fyller det fire dager, sa Svein Stølen, UiO-rektor og tidligere styreleder for UiO: Livsvitenskap, til universitetsstyret forrige uke.

Tredje utgave av konferansen har altså utvidet voldsomt på få år, og mandag til torsdag denne uka arrangeres en rekke presentasjoner, debatter og andre arrangementer over hele Oslo under fanen Oslo Life Science 2018. De aller fleste arrangementene er åpne for alle interesserte.

Mandag er den internasjonale Darwin-dagen, og UiOs CEES (Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis) markerer dagen med en rekke presentasjoner fra internasjonale forskere i Vilhelm Bjerknes' hus. Se programmet her.

Hva forventer regjeringen?

Tirsdag går konferansens hovedarrangement av stabelen, når Svein Stølen tar imot en rekke forskere og livsvitenskapsaktører i Universitetets aula for å «vise fram vår beste tverrfaglige forskning og hente innsikt fra internasjonale foredragsholdere», som det står i beskrivelsen av arrangementet.

Det skal også hentes inn konkrete forventninger fra myndighetene side, når forskning- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) skal skissere opp hva regjeringen forventer av livsvitenskapsmiljøet i Oslo-området. I beskrivelsen vises det til at daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen hadde «store forventninger» da han i høst kunne fortelle at startbevilgningen til Livsvitenskapsbygget fikk plass på statsbudsjettet.

      • Les også: Her er søkerlisten til direktørstillingen UiO:Livsvitenskap

Program hele uka

Også den norske oppstarten av innovasjonsprogrammet SPARK presenteres tirsdag, både i et eget arrangement og i løpet av hovedarrangementet i Universitetets aula.

Onsdag arrangeres blant annet Bioteknologidagen 2018 og fagdagen Partnership for life i regi av Legemiddelforeningen.

Torsdag kan man oppdatere seg om bærekraftig mat ved NBMUs Campus Adamstuen, og om den tverrfaglige forskningsfronten innen medisin ved Domus Medica.

Livsvitenskapsuka avsluttes med lysvandring i Botanisk hage, inkludert isskulpturer, lysinstallasjoner og glimt av livsvitenskap, torsdag kveld.

      • Les også: Livsvitenskapssenteret skal være på plass på UiO i 2023

Emneord: Livsvitenskap, Regjeringen Av Nils Martin Silvola
Publisert 12. feb. 2018 13:44 - Sist endra 12. feb. 2018 14:23

Kjempefint arrangement. Men det burde vel vært lagt til en helg? Nå pågår det undervisning og forskning på full tid alle hverdager på hele UiO og da kan  vanlige forskere og studenter vansklig forlate det de holder på med. Men det er kanskje et annet publikum arrangementet I hovedsak retter seg mot?

Frode Rise - 13. feb. 2018 08:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere