Vil ha med «hele UiO» på Holmenkollstafetten

Til våren satser UiO på å være ekstra synlig under Norges største friidrettsarrangement. Rektor Svein Stølen er selv en mangeårig deltaker.

TRENER KJERNE: Svein Stølen gleder seg allerede til å få tid til å trene i romjula. Nå vil han ha flest mulig med seg på stafett.

Foto: Ola Sæther

– Nå vil vi få til en mobilisering og få mange flere lag til å stille, sier rektor Svein Stølen før han demonstrerer et lett løpesteg og gode støtteøvelser hos Blindern Athletica.

UiOs løpeglade rektor har selv deltatt på den årvisse Holmenkollstafetten en rekke ganger. Neste år arrangeres løpet, landets største friidrettsarrangement, lørdag 5. mai. Hvis alt går etter planen, er UiO mer synlig på arrangementet enn noen gang, med lik løpetrøye for alle deltakere.

– Og så planlegger vi en samling på Universitetsplassen samme kveld, med markering og kanskje premiering av noen utvalgte lag. Ikke nødvendigvis de raskeste, for i Holmenkollstafetten løper man i det tempoet man selv vil og kan. Dette kan brukes både til å komme i bedre form og være med på å bygge bedre miljø på arbeidsplassen. Til syvende og sist handler det om å få flest mulig i bevegelse, sier Stølen.

Håper på 900 løpere

I årets utgave stilte rundt 30 UiO-tilknyttede lag i stafetten på 15 etapper, som går fra Bislett stadion, over Blindern på vei til Holmenkollen og ned igjen via Vigelandsparken. Til våren håper rektor på langt flere løpere med UiO-trøye.

– Jeg håper vi kan klare å mønstre 50 lag, og får vi med studentene kan det bli 60. Da er det altså totalt 900 personer i sving, sier Stølen.

UiOs kampanje for å inspirere flest mulig til å delta setter for alvor inn etter nyttår, men påmeldingen til stafetten er allerede åpen.

– Absolutt alle kan stille opp, men det gjør det bare gøyere å trene seg litt opp fram mot løpet. Et godt tips er å teste ut etappen man har fått før løpsdagen. Det er mange tøffe og noen bratte etapper, men det er helt lovlig å gå også, sier Stølen, som avslutter med å kaste løpehansken:

– Jeg har lyst til å sende en utfordring til Curt Rice og HiOA: Hvem klarer å stille flest lag?

     •  Les også: – Trening i arbeidstiden forandret livet mitt

Emneord: Arbeidsmiljø Av Nils Martin Silvola
Publisert 11. des. 2017 04:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere