Ni UiO-studenter utvises fra Russland

Alle de ni UiO-studentene ved Det norske universitetssenter i St.Petersburg har fått melding fra de russiske myndighetene om at de må forlate Russland.

UTVISES: Ni UiO-studenter ved Det norske universitetssenter i St. Petersburg utvises av russiske myndigheter. Bildet viser Vinterpalasset som er byens største attraksjon.

Foto: Margit Walsø/NORLA

De norske studentene ved universitetssenteret har fått beskjed om at deres visum har vært utstedt på feil grunnlag og er bedt om å reise ut innen tre dager, skriver Universitetet i Oslo i en pressemelding. UiO har blitt orientert om at studenter fra UiO ved Det norske universitetssenter i St. Petersburg har fått beskjed fra russiske myndigheter om at de må forlate landet. 

Det er ni UiO-studenter ved universitetssenteret. Universitetet i Oslo har vært i kontakt med flere av studentene som er berørt, og fått bekreftet at de har det bra gitt omstendighetene. "Vi jobber for å få kontakt med alle. UiO er i kontakt med Utenriksdepartementet for å få oversikt over situasjonen, og vil gå ut med ytterligere informasjon så snart vi vet mer, heter det i pressemeldingen fra UiO. Det opplyser samtidig om at  berørte studenter og deres familier som har spørsmål kan kontakte Utenriksdepartementets operative senter, eller ta kontakt med UiO her.

Emneord: Studentforhold., Russland
Publisert 8. des. 2017 17:41 - Sist endra 8. des. 2017 17:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere