Høgskolen i Oslo og Akershus blir trolig universitet fra 2018

Høgskolen i Oslo og Akershus oppfyller alle krav som stilles til forskning og utdanning ved et universitet, fastslår sakkyndig komité. - Nå tar vi sikte på å ta imot nye studenter til Norges neste universitet i august 2018, sier rektor Curt Rice.

HiOA BLIR UNIVERSITET: HiOA-rektor Curt Rice tror han kan bli rektor for et universitet i løpet av 2018. En sakkyndig komité mener HiOA har oppfylt kravene for å bli akkreditert som universitet.

Foto: Ola Sæther

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fikk tirsdag 14. november beskjed om at kravene til å bli akkreditert som universitet er oppfylt, ifølge den sakkyndige komiteen, står det i en pressemelding.

Den sakkyndige komiteen som har vurdert HiOAs søknad om universitetsakkreditering fra februar, offentliggjorde tirsdag morgen sin rapport. Komiteen er nedsatt av NOKUT, som er Kunnskapsdepartementets tilsynsorgan for kvalitet i høyere utdanning. 

– På bakgrunn av komiteens vurdering av hvert enkelt krav, sammen med den helhetlige vurderingen,anbefaler komiteen at Høgskolen i Oslo og Akershus akkrediteres som universitet. Komiteens innstilling er enstemmig, skriver den sakkyndige komiteen i rapporten.

– Dette er en stor dag for studenter og ansatte ved HiOA. Vi vil spille en viktig rolle for velferdssamfunnet, sier HiOA-rektor Curt Rice.

Oslo kan dermed bli den første byen i Norge med to universiteter.

– Jeg er veldig glad og stolt over at komitéen har anerkjent alt det gode arbeidet som gjøres ved HiOA, og den store utviklingen i forskning og utdanning vi har hatt de siste årene, sier rektor Curt Rice.

Emneord: Forskningspolitikk, Universitetspolitikk
Publisert 14. nov. 2017 09:47 - Sist endra 14. nov. 2017 09:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere