Har fått DNA-treff etter museumsinnbrotet i Bergen

Politiet har funne DNA etter to personar inne i Universitetsmuseet i Bergen.

DNA-TREFF: Ein eller fleire gjerningspersonar braut seg inn i museumstårnet og stakk av med fleire hundre vikingskattar av høg kulturhistorisk verdi. No kan politiet ha fått DNA-treff på personane.

Foto: Marthe Njåstad

– Oslo universitetssjukehus har fått fram profilane frå materialet vi sende inn etter tjuveriet, fortel etterforskingsleiar i saka, Anita Dahl til Bergens Tidende. Saka blir vidareformidla av På Høyden.

I løpet av helga 11. - 13. august braut ein eller fleire tjuvar seg inn i dei Kulturhistoriske samlingar ved UiB. Rundt 400 vikingskattar blei stolne - og er framleis sakna frå museet.

Politiet har venta i fleire veker på analysesvara - og no har dei fått to DNA-treff som kan tilhøyra gjerningspersonane. 

– Sjølv om vi no har ein klar DNA-profil er det ikkje sikkert at den stammar frå tjuvane. Profilane blir sendt vidare til Kripos, som vil undersøkje profilane opp mot DNA-registeret, fortel Dahl.

Les også: Kulturhistorisk museum: – Vi har god sikring

Svar innan eit par veker

I DNA-registeret er det hovudsakleg tidlegare domfelte som er registrert.

Politiet fortel at dei pleier å få svar innan eit par veker. 

Rektor ved Universitet i Bergen, Dag Rune Olsen håpar på ei oppklaring i innbrotet. 

– Det er gledeleg nytt at den tekniske etterforskinga kan gi oss eit mogeleg svar på kven som utførte innbrotet. No håpar vi berre at Kripos får eit treff på DNA-profilane i registeret, seier han til BT.

Emneord: kriminalitet, Arkeologi, Museer Av Marthe Njåstad/På Høyden
Publisert 11. sep. 2017 15:40 - Sist endra 11. sep. 2017 15:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere