Graver oppklarer omstendighetene rundt mystisk PDF

En usignert PDF som oppfordrer ansatte til å stemme på Team Graver, sirkulerer på UiO. For historieprofessor Erling Sandmo var det noe med den som ikke stemte.  

TEAM GRAVERS OPPFORDRING TIL UIOS ANSATTE: «De har også skrevet mye viktig om utdanning, miljø og samfunnsansvar. Les om dem og se om ikke også du mener at de er alternativet for deg.»

Foto: Ola Sæther

«Kjære Kollega, Rektorvalget nærmer seg. Det er kommet mye stoff å orientere seg i. Se om ikke også du mener at Graver og Sandlie framstår som de beste kandidatene.»


Slik åpner et PDF-dokument historieprofessor og vara til universitetsstyret, Erling Sandmo fikk tilsendt fra en venn og kollega. Flere ting med dokumentet fikk ham imidlertid til å reagere.

– Veldig rart

– Det er holdt i en litt uvanlig form til akademia å være, det henvender seg til leseren i en personlig du-form og omtaler Team Graver i tredje person. Dokumentet er pussig nok usignert, men høyreklikker man på det, ser man at det er opprettet av Graver personlig. Det er veldig rart. Og dette kommer samme dag som de har leserbrev i Uniforum der de anklager sin motpart, Team Stølen, for ikke å spille med åpne kort, skriver Stølen-støttespilleren Sandmo i en e-post til Uniforum.

Etter innledningen lister dokumentet opp utvalgte punkter fra lagets program «Tradisjon og fornyelse». Deretter følger en henvisning til teamets blogg og engelsk versjon av programmet, før det listes opp en rekke lenker til innlegg skrevet av laget. Dokumentet rundes av med oppfordringen «De har også skrevet mye viktig om utdanning, miljø og samfunnsansvar. Les om dem og se om ikke også du mener at de er alternativet for deg.»

Ikke gjort i det skjulte

Rektorkandidat Hans Petter Graver vet raskt hvilket dokument det er snakk om.

– Ja, det høres kjent ut. Vi har skrevet brev til de ansatte og studentene, og publisert disse på Facebook og på bloggen vår, sier han til Uniforum.

– Hvorfor ser det ut som det ikke er dere som har laget PDF-en?

– Vi har skrevet og publisert dette selv og ikke tenkt noe over akkurat det. Dokumentene ble lagt åpent ut på nett i forrige uke, dette er ikke noe vi har gjort i det skjulte, understreker rektorkandidaten.

– Det er blitt påpekt at brevet holder en uvanlig form?

– Det stiller jeg meg uforstående til. Det dreier seg stort sett om noen sitater fra programmet vårt og linker til ting vi har publisert, poengterer Graver.

Reagerer fortsatt på brevets form

Selv om den mystiske PDF-en viser seg å være et åpent blogg- og Facebook-innlegg, synes Sandmo fortsatt at det hele er merkelig.

– Det er rart at blogginnlegget sirkulerer som et anonymt brev der rektorlaget omtaler seg selv i tredjeperson, sier han.

Emneord: Rektorvalget 2017 Av Helene Lindqvist
Publisert 4. apr. 2017 12:38 - Sist endra 4. apr. 2017 20:13

Vil med dette avkrefte alle rykter som har blitt satt ut om at Gjestelista, den nye, kulturpolitiske listen til Studentparlamentsvalget, har spredd en slik PDF.

Vil samtidig benytte anledningen til å offisielt meddele at vi i Gjestelista støtter den kandidaten som kan love mest for å styrke studentkultur og velferdstilbud for ALLE studenter.

Mvh

Simen F. Mathisen

Leder av Gjestelista

Simen Flotvik Mathisen - 4. apr. 2017 15:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere