Fant automatgevær i bokskap på Blindern

Politiet har startet etterforskning etter at det ble funnet et automatvåpen av typen AG 3  i et bokskap i en av bygningene til Det humanistiske fakultet på Blindern. Funnet skjedde fredag formiddag, melder NRK.

FANT VÅPEN: Det ble funnet et automatvåpen i et bokskap i Sophus Bugges hus på Blindern fredag formiddag.

Foto: Ola Sæther

– Universitetet tar dette svært alvorlig. Vi setter ansattes og studenters sikkerhet høyt, sier kommunikasjonsdirektør Siv Nordrum.

Hun understreker at det er politiet som nå håndterer saken og har hånd om informasjonen. UiOs sikkerhetsrutiner blir fulgt, og den øverste beredskapgruppen er i løpenede dialog med politiet om den videre håndteringen, opplyser Nordrum i en pressemelding.

Rutinesjekk

Etter det NRK erfarer ble funnet gjort i forbindelse med en rutinesjekk av skapene på Blindern.

Operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo-politiet sier til NRK at det var et AG3-våpen som ble funnet på Blindern fredag formiddag.

– Våpenet ble funnet i et skap som sannsynligvis tilhører en av studentene, sier Hjulstad.

Han ønsker ikke å si noe om hvem som fant våpenet, og har ingen formening om våpenet var tenkt brukt på universitetetsområdet.

– I forhold til det som har skjedd i Oslo og på Utøya i senere tid, ser vi ingen sammenheng mellom funnet og terrorangrepet, understreker Hjulstad.

Ingen pågrepet

Politiet vet ikke hvem som eier våpenet og etterforsker saken videre. Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet ser alvorlig på funnet.

Etter det Uniforum forstår, ble funnet gjort i Sophus Bugges hus, to etasjer under HFs hovedlesesal og studentbibliotek.

Leder for Studentparlamentet ved UiO, Stian Skaalbones har tillit til politiet i denne saken.

– Vi forholder oss til at politiet driver etterforskning og har tillit til arbeidet de gjør, sier han  til VG.

Emneord: Våpen, Studentforhold Av Martin Toft
Publisert 27. aug. 2011 17:49 - Sist endret 27. aug. 2011 18:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere