Tvungen lønnsnemnd er innført

Mandag 15. juni kl. 16 stanset kommunalministeren streiken blant AF-medlemmene i staten, og de 335 streikende ved UiO går tilbake på jobb tirsdag morgen.

Beslutningen om tvungen lønnsnemnd betyr at årets lønnsoppgjør i staten vil bli fastsatt av Rikslønnsnemnda for AFs medlemmer. Det er foreløpig uklart når dette vil skje.

- Vi er overrasket over at det ble lønnsnemnd. Vi hadde regnet med et utspill om forhandlinger, sier forhandlingsleder Anders Folkestad i AF Stat til NTB.

AF-leder Magne Songvoll er ikke enig i at streiken til AF Stat «truet liv og helse», og mener at dette er en begynnelse på å redusere streikeretten. AF-ledelsen sier de kommer til å sjekke ut grunnlaget for påstanden om at streiken truet liv og helse. Men uansett er lønnsnemnden akseptert, og AF-medlemmene er bedt om å gå tilbake til jobben igjen.

- Regjeringen valgte å kreve tvungen lønnsnemnd mandag fordi denne streiken har pågått i nærmere tre uker og skapt stadig større problemer. Konflikten var nå svært fastlåst, og det ville vært uforsvarlig å ikke avblåse den nå, sier kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad til NTB. Hun trekker spesielt fram problemene streiken har ført til for Rikshospitalet.

Publisert 15. juni 1998 22:37 - Sist endra 1. sep. 2014 13:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere