Renten på studielån ned

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 15 1997

Går det som regjeringen foreslår i neste års statsbudsjett, må studentene fortsatt ta til takke med en stipendandel på 28 prosent. Derimot vil studielånsrenten gå ned til 4,7 prosent fra nyttår som følge av at den nå blir markedsstyrt.

AV TROND OLAV GJERDRUM

- Vi har foretatt en totalvurdering, og i denne omgang lot det seg ikke gjøre å øke stipendandelen, sier Marit Nybakk, utdanningspolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet.

Hun er fullt klar over at regjeringen dermed bryter sin egen målsetning om en stipendandel på 30 % allerede for inneværende år.

- Det vil alltid være et spørsmål om prioriteringer. Denne gangen velger regjeringen blant annet å satse på å bygge flere studentboliger. Nybakk legger til at det allerede finnes

øremerkede midler til bygging av studentboliger i Oslo, som ikke er benyttet.

I forslaget til statsbudsjett ligger det inne midler til å bygge 450 studentboliger i hele landet.

Dette reagerer Norsk Studentunion (NSU) på. Leder Anne Rygg mener det burde vært avsatt midler til minst 2000 nye boligenheter for studentene: - Regjeringen har tidligere gitt uttrykk for at de har forstått hvor prekær studentenes boligsituasjon er, men dette budsjettet bærer preg av det motsatte.

MARKEDSSTYRT

NSU er heller ikke fornøyd med rentenedgangen på studielån fra dagens 5,5 til 4,7 prosent som følge av at studierenten blir maredsstyrt fra nyttår. Studentorganisajonen mener studierenten burde ligge på samme nivå som husbankrenten, det vil si 3,8 prosent.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 15 1997
Publisert 16. okt. 1997 16:22 - Sist endra 1. sep. 2014 13:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere