Mye nytt i UiOs web

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 1997

Web Internett

Nå begynner det å bli mye interessant informasjon og mange nyttige tjenester på Universitetet i Oslos web. Høstens første webspalte tar for seg mange av disse nye tjenestene.

Administrative håndbøker

Nå kan du gjøre den administrative jobben din ved å bruke web. For de administrative håndbøkene for UiO er lagt ut på nettet. Forvaltningshåndboka og reglementshåndboka inneholder aktuelle bestemmelser og saksbehandlingsregler. Denne informasjonen er kun tilgjengelig i web på adressen:

http://www.uio.no/admhb/

Forskningsdagene '97

Forskningsdagene '97 går av stabelen 19.-28. september. En hovedmarkering for UiO er deltakelsen på Forskningstorget på Universitetsplassen på Karl Johan 19.-20. september. Les mer om arrangementene på:

http://www.sol.no/forskdag/data/inst/inst0049.html

Faks via web

Stadig flere kontorstøtte-tjenester dukker opp på UiOs web. Et av de siste tilskuddene er muligheter til å fylle ut og sende en telefaks via web. Prøv ut dette på:

http://www.uio.no/usit/tjenester/uiofax.html

Datostempling på nett

Et av de kanskje største problemene på Internett er å huske å oppdatere de dokumentene en har lagt ut. Nå kan du få hjelp til legge inn en "holdbarhetsdato" på de elektroniske dokumentene dine. Som et ledd i prosjektet "Kvalitet i data og dataforedling":

http://www.uio.no/usit/prosjekter/datakvalitet/prosjektplan.html

...er malene i Visuell profil for UiOs web oppdaterte med META-tagger:

http://www.uio.no/www-adm/infoavd/webprofil/dok/visprof.htm#5.2.2

...blant annet for merking av dokumentenes holdbarhet:

http://www.uio.no/usit/tjenester/holdbarhet.html

Ny engelsk hjemmeside

Universitetet har i løpet av sommeren fått en ny engelsk hjemmeside i tråd med den nye visuelle profilen for UiOs web. Også webadressen er endret. Dette for å strukturere weben bedre. Nå finnes den på:

http://www.uio.no/english/

Av Arnt Sommerlund

(PS! På grunn av manglende ressurser i Informasjonsavdelingen vil denne webspalten ikke komme like regelmessige som tidligere. Uniforums redaksjon beklager.)


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 1997
Publisert 22. aug. 1997 16:23 - Sist endra 1. sep. 2014 13:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere