Småstoff

Innhold i Uniforum nr. 9 - 1997Ny utstilling på Etnografisk museum

Utstillingen, som åpner 30. mai, viser samtidskunst og fotografier fra Chihuahua, Mexico og Carl Lumholtz’s fotografier 1890–1910. Paquimé er den mest oppsiktsvekkende ruinbyen i det nordlige Mexico. Da den norske oppdagelsesreisende, Carl Lumholtz, besøkte stedet for første gang i 1892, ble ruinen kalt Casas Grandes - Store Hus. Keramikken som ble funnet i ruinene, mente Lumholtz hadde en kvalitet som overgikk alt annet fra Mexico. Paquimé er utgangspunktet for utstillingen. Den var bebodd mellom omkring 1200 til 1450 e.Kr., og det er fremdeles et mysterium hvilket folk som bygde byen og hvorfor de forlot den. Innbyggerne i denne delen av Mexico, både indianere og andre, søker seg til fortiden for å finne røtter og inspirasjon. I de over hundre fotografiene, maleriene og keramikken i utstillingen finner man både slike tråder til fortiden - og samtidens inspirasjonskilder. Utstillingens kurator er Jorge Vargas i samarbeid med lokale krefter i Chihuahua og Norge, og Mexicos ambassade. Utstillingen blir stående til 29. september, alle dager (mandag stengt), kl. 11–15 (15-29.09: kl. 12–15). Gratis adgang.

«Universitets-OL» i Oslo 6.-7. juni

Om lag 150 deltakere fra de fire universitetene samles til «Universitets-OL» 6. og 7. juni i Oslo. Bedriftsidrettslaget (UNIBIL) ved Universitetet i Oslo (UiO) er i år arrangør av Universitetslekene. Det skal konkurreres i hele ni øvelser (fotball, håndball, badminton, bowling, stafett, terrengløp, volleyball, bordtennis og skyting).

Ansatte som ønsker å delta og som er medlem av UNIBIL kan melde seg til oppmennene for de respektive øvelsene eller til Arnt Sommerlund (telefon 54 105/e-post unibil@uio.no).

STAFETT: En av de ni øvelsene i Universitetslekene ’97 er stafett. Totalt deltar om lag 150 utøvere i arrangementet som Universitetets bedriftsidrettslag står bak (UNIBIL). Bildet er fra jubileumsstafetten i 1995. (Foto: Ståle Skogstad)

Velferdsutvalget informerer

Den tradisjonelle årsfesten for ansatte ved universitetet arrangeres i år i Det Norske Teatret, tirsdag 9. september. Velferdsutvalget ber alle om å notere seg datoen og holde av kvelden til et hyggelig arrangement. Hele teatret står til vår disposisjon. Velferdsutvalget vil komme tilbake med nærmere informasjon.

Universitetets bedriftsidrettslag

Vårens første høydepunkt var Holmenkollstafetten den 11. mai, der herrelaget tok en ganske bra 7. plass av 29 herrelag i veteranklassen på tiden 60.25, mot 3. plass i 1996 av 27 lag. Kvinnelaget fulgte også fint opp med en solid forbedring fra fjoråret på en sterk 34. plass på tiden 73.39 av 339 lag. (60. plass på tiden 75.47 i 1996.) Vi må få med flere deltakere som kan representere Universitetet i Oslo. Det er direkte flaut at en så stor arbeidsplass bare stiller med tre-fire personer på diverse stevner innen friidretten. Er du ansatt eller hovedfagsstudent, er du velkommen på laget. Når man ser at enheter på universitetet klarer å stille lag på Holmenkollstafetten, ja, da må det finnes spreke folk i det skjulte. Kom og bli med på Bedriftsidrettslaget på UiO, slik at vi blir et sterkere lag. Kontaktperson er Sofie Jakobsen, tlf. 22 85 63 50, e-post: s.a.jakobsen@admin.uio.no

Nøtter

1) Hvem er dette?

2) Når skal det nye Universitetsbiblioteket være innflyttingsklart?

3) Og hva er navnet på det nye bygget?

4) Hvor mange ansatte har universitetet?

5) Hva betyr periodonti?

Svar

Søker jobb

Jeg deler gjerne stor arbeidskapasitet, mye erfaring og ekte arbeidsglede med arbeidsgivere som har udekkede behov og ekstra «topper» de vil ta unna uten å ha flere fast ansatte i sitt daglige brød, skriver Hege Myrvang til Uniforum. «Ekte arbeidsjern ruster ikke», er hennes motto. Hun har PC, telefon (ISDN), modem, faks, scanner og to printere klar til å levere sekretærtjenester, skrivetjenester og designoppdrag etter behov. Hun har adresse Badehusgaten 7, 1440 Drøbak og kan kontaktes på tlf. 64 93 30 45 eller 90 96 47 92.

Universitetets årsberetning

Universitetets årsberetning for 1996 foreligger nå. Den sendes alle ansatte, men dersom du ønsker ytterligere eksemplarer, kan du kontakte Informasjonsavdelingen, tlf. 22 85 62 55, fax 22 85 43 74.

Rettelse

Uniforum har fått på pukkelen for å ha skrevet et instituttnavn feil i forrige nummer. Det heter ikke Lingvistisk institutt, men derimot Institutt for lingvistiske fag.

red.

Publisert 29. mai 1997 15:26 - Sist endra 1. sep. 2014 13:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere