Hjelp i sorgen

Innhold i Uniforum nr. 9 - 1997


Når en student dør, kan det være vanskelig å takle både sorg og alle praktiske gjøremål for pårørende. Universitetet har opprettet en egen beredskapsgruppe som står klar til å hjelpe alle som trenger noen å snakke med eller som har behov for gode råd i en slik situasjon.

Av Bente Iversen

Plutselig er han eller hun som en gang var en god studiekamerat, borte for alltid. Det kan være en ulykke eller sykdom som er årsaken til dødsfallet, sorgen for medstudenter og andre pårørende er den samme. Heldigvis skjer ikke dette så ofte, men det skjer. Derfor har universitetet opprettet en egen beredskapsgruppe som skal hjelpe dem som trenger når en student dør.

- Vi ønsker å vise respekt når universitetet mister en student. Ofte er det vanskelig å forholde seg til sorg og død. Mange trenger noen å snakke med. Det kan være foreldre som ønsker å rydde studieplassen eller medstudenter som ønsker en minnestund, sier leder for Sosionomtjenesten, Anne Karine Lie.

Beredskapsgruppen består i tillegg til Sosionomtjenesten av en lege, en spesialpsykolog, studieveileder og studentpresten og en person fra studentregistret. De er alle forberedt på å bli kontaktet av familie, venner eller medstudenter når en student dør.

- Målet er at universitetet skal stille opp for dem som føler de har behov for mer informasjon eller bare noen å snakke med, sier Lie.

NÅR EN STUDENT DØR: Universitetet i Oslo har en egen beredskapsgruppe som kan være til hjelp når en student dør. (Foto: Ståle Skogstad)


Innhold i Uniforum nr. 9 - 1997

Publisert 29. mai 1997 15:25 - Sist endra 1. sep. 2014 13:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere