Nye adgangskort både for studenter og ansatte

Innhold i Uniforum nr. 9 - 1997


Nye plastkort med foto skal innføres både for studenter og ansatte ved universitetet. Studentkortet vil blant annet kunne benyttes som adgangskort, som vanlig studiekort og som lånekort til UB. Kortet for de ansatte vil i første omgang begrense seg til å være et adgangskort.

AV GRO LIEN GARBO

Det er ennå ikke helt klart hva det nye studentkortet skal inneholde. Universitetet i Oslo og Studentsamskipnaden (SiO) samarbeider om prosjektet. Mulighetene er mange. Studentkortet kan for eksempel fungere som et betalingskort ved at man legger inn en såkalt chip med en viss pengesum. SiO ser her en rekke muligheter, mens universitetet bremser litt.

- Det som er viktig for oss, er at sikkerheten ivaretas. SiOs ønske om et kundekort må være forenlig med universitetets sikkerhetsbehov, understreker assisterende universitetsdirektør Inger Stray Lien.

Hva slags studentkort universitetet vil ende opp med, skal vedtas i Kollegiet i august.

Stray Lien regner med at de første studentkortene vil utstedes i januar -98 og at det vil ta minst et og et halvt år før alle studentene har fått nytt kort.

I mellomtiden vil universitetet høste erfaring med produksjon av adgangs- og legitimasjonskortene til de ansatte, som er like om hjørnet. Universitetet har kjøpt inn systemvare til å lage kortene, og Uniforum fikk nylig demonstrert hvordan produksjonen vil foregå. Under visningen jobbet systemet litt tregt på grunn av startvansker, men når det fungerer som det skal, vil det ta et og et halvt minutt å skrive ut et kort.

DET VIRKER: Assisterende universitetsdirektør Inger Stray Lien stiller opp som prøvekanin og blir foreviget av det nye kortproduksjonssystemet ved universitetet. (Foto: Kirsten Faustino)


Innhold i Uniforum nr. 9 - 1997

Publisert 29. mai 1997 15:25 - Sist endra 1. sep. 2014 13:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere