Nyheter fra den tredje verden

Innhold Uniforum 06/97

Web Internett

Informasjonsavdelingen har tegnet et prøveabonnement på nyheter fra den tredje verden fra pressebyrået International Press Service (IPS). Webtjenesten er gratis tilgjengelig for studenter og ansatte ved UiO, men interessen for tilbudet vil avgjøre om dette blir en permanent tjeneste.

Den tredje verdens nyhetsbyrå, IPS, har rundt 500 journalister ved et hundretalls kontor rundt om i verden. Hovedspråkene er spansk og engelsk. Men en del artikler er også oversatt og redigert til seks andre språk: finsk, nederlandsk, svensk, tysk, swahili og norsk. Ikke bare er de siste nyhetene tilgjengelige via web, men også alle artikler fra IPS' rikholdige arkiv.

IPS hevder å være et nyhetsbyrå som gjennomgående driver med mer analytisk og prosessorientert journalistikk enn andre byråer. Sterk vekt er lagt på utviklingsproblematikk, sosiale, økonomiske og økologiske spørsmål i tillegg til spørsmål om menneskerettigheter.

Sjekk ut tilbudet på UiOs webside for nyheter:

http://www.uio.no/Struktur/nyheter.html

eller direkte:

http://www.link.no/IPS/nor/

Humaniora-foredrag på nett

Humanioradagene 1997 ble avviklet 6.-9. mars ved UiO. Tema for årets populærvitenskapelige dager fra Det historisk-filosofiske fakultet var «kommunikasjon». Websidene har allerede fått meget bra omtale for anvendelse av ny teknologi. Men nå kan du også finne foredragene fra Humanioradagene på nett. Se på webadresse:

http://www.hf.uio.no/humanioradagene

Hvem svarer ved UiO?

Nå behøver du ikke lenger å plage webmasterne med alle slags spørsmål. Webmasterne svarer i utgangspunktet bare på henvendelser som angår webtjenestene ved UiO. Trafikken av e-post ved UiO er nå blitt så stor at man bør vise hensyn til hvem og til hvor man sender sine e-post-meldinger. Websiden «Kven svarar ved UiO» kan hjelpe deg å finne rett mottaker for dine spørsmål:

http://www.uio.no/hjelp/kontakt.htm

... eller sjekk ut adressesiden:

http://www.uio.no/Struktur/adresser.html

Av Arnt Sommerlund


Innhold Uniforum 06/97
Publisert 11. apr. 1997 09:59 - Sist endra 1. sep. 2014 13:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere