­ Kom med ideer!

Uniforum04-97
Universitetsforskere som har en idé om hvordan forskningen deres kan omsettes til klingende mynt, kan sende inn forslaget sitt til FORNYs idékonkurranse. Førstepremien er på 50 000 kroner.

AV MARIANNE TøNNESSEN

­ Vi vil også gi forskere med gode forslag hjelp til å kommersialisere ideen sin, lover Jorun Pedersen, seksjonssjef ved Forskningsadministrativ avdeling og prosjektleder for FORNY (Forskningsbasert nyskapning) Østlandet.

­ De som driver med forskning som har et potensial for kommersialisering, må bare ta kontakt, oppfordrer hun. Både Pedersen og nyskapningsdirektør i Forskningsparken, Gunnar Sælid, ønsker å hjelpe forskere til å kommersialisere ideene sine. Derfor arrangerer de denne konkurransen, der ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) både kan vinne inntil 50 000 kroner og få en gratis vurdering av muligheten for å tjene ekstra penger på forskningen.

Det vil bli sendt ut en brosjyre om konkurransen i begynnelsen av mars, og fristen for å levere ideer er 1. mai 1997.

HJELP VIDERE

I tillegg til konkurransen driver FORNY med idéstimulering, der forskere og studenter med interessante ideer kan få hjelp til å utvikle resultater som kan selges. Med idéstimuleringsmidler på opptil 200 000 kroner kan man for eksempel kjøpe vitenskapelig utstyr eller ta permisjon for å konsentrere seg om utvalgte forsøk.

Og dersom man kommer fram til et salgbart resultat, kan Forskningsparken hjelpe til med enten å etablere en egen bedrift eller å selge forskningsresultatet til andre.

FøRST PATENT, Så PUBLISERING

For å tjene penger på et forskningsresultat er det ofte nødvendig å få søkt om patent før man publiserer resultatet, særlig innen fag som biologi, medisin og kjemi. Ellers mister man retten til patentet, og hvem som helst kan bruke resultatet uten at forskeren får en øre.

Gunnar Sælid forteller at Forskningsparken også hjelper forskere med å skrive patentsøknader.

ÅPNE FOR IDEER: Salgbare forskningsresultater blir tatt godt imot av Jorun Pedersen fra FORNY Østlandet og Gunnar Sælid fra Forskningsparken. (Foto: Kirsten Faustino)


Uniforum04-97

Publisert 28. feb. 1997 15:24 - Sist endra 1. sep. 2014 13:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere