Blikket rettet mot kommunikasjon

Uniforum04-97

Humanioradagene 1997:

­ Kommunikasjon betyr både å dele og å meddele, understreker Humaniorakomiteens leder, førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon, Knut Lundby.

Forskerne ved hans fakultet har mye kunnskap de ønsker å dele med byens befolkning ­ og med kolleger og studenter ved universitetet ­ kunnskap om symboler, språk og medier.

AV GRO LIEN GARBO

Det historisk-filosofiske fakultet har med «Kommunikasjon» valgt et vidt tema for Humanioradagene som i år arrangeres fra 6.- 9. mars. En multimedieforestilling med lys og lyd åpner dagene på Universitetsplassen i Sentrum torsdag kveld. Lørdag kan vi lytte til samtaler om bønn mellom forskjellige religioner i Tøyenkirken. Dessuten kan vi la oss belære om hvorvidt menn kan snakke sammen eller hvorvidt kunst kan snakkes om.. Dette i Nationaltheatret.

Hva forteller forresten dagens byer oss? Og hva slags møtesteder er de? er spørsmål som vil bli belyst.

I VGs auditorium blir det paneldebatt om Ytringsfrihet og offentlighet. Informasjonsteknologiens betydning for demokratiet skal også fokuseres. Dessuten kan vi under dagene få greie på hvordan postmoderne ironi kommer til uttrykk på film og om språkløse uttrykk faktisk gir mening.

TRE HOVEDBOLKER

Humaniorakomiteen har valgt å dele opp programmet i tre tematiske hovedbolker, Kommunikasjon og demokrati, Språk og kommunikasjon og Tegn i tiden. Hver dag har ett tema.

­ Det har vært veldig spennende å jobbe med programmet, og komiteen har være entusiastisk. Siden temaet var så stort, ble vi nødt til å velge bort mye, men vi synes vi har fått til et program som både er interessant og som viser tverrfagligheten ved Det historisk-filosofiske fakultet, sier Knut Lundby.Temaet «Kommunikasjon» avspeiler både fakultetets satsingsområde «Kommunikasjon og kommunikasjonsmønstre» og universitetets satsingsområde sentralt: «Kommunikasjon: Teknologi og kultur.»

Lundby understreker at det også finnes kompetanse om kommunikasjon i andre fagmiljøer på universitetet, men at Humanioradagene tar utgangspunkt i den humanistiske kompetansen.

Internett vil bli flittig benyttet. Lundby tror at Humanioradagenes web-sider vil vekke oppmerksomhet.

­ Vi vil snakke om kommunikasjon, men vi vil også kommunisere, understreker han. Komiteen har bevisst valgt å legge arrangementer til indre by Grønland og Tøyen for å nå ut til hele byens befolkning.

MOBILISERER

HF-fakultetet mobiliserer egne krefter under dagene med navn som: Saphinaz-Amal Naguib, Francis Sejersted, Lone Klem, Hans Fredrik Dahl, Anne Eriksen og Jan Erik Rekdal ­ for å nevne noen. Av eksterne krefter kan nevnes Astrid de Vibe, direktør i Gyldendal Forlag, Hans Erik Matre, leder av Norsk Redaktørforening, Torgrim Eggen, forfatter, Anne Hege Grung, prest ved Bymisjonssenteret i Tøyenkirken og Kebba Secka, styremedlem i Islamsk Råd Norge.

Alle foredrag og seminarer er åpne og gratis for publikum, med unntak av filmfremvisningene i Cinemateket som krever medlemskap og billett.

­ Vi håper at flest mulig ansatte og studenter ­ ved siden av kulturelt og medieinteressert skoleungdom og byens befolkning for øvrig ­ finner veien til arrangementet, sier Lundby.

Programmet og ytterligere informasjon kan fås ved henvendelse til HF-sekretariatet, tlf: 22 85 63 35/22 85 62 93.

SPENNENDE KOMMUNIKASJON: Humaniorakomiteens formann, Knut Lundby, lover at det skal bli mye spennende kommunikasjon i byen i forbindelse med Humanioradagene. (Foto: Kirsten Faustino)


Uniforum04-97

Publisert 28. feb. 1997 15:24 - Sist endra 1. sep. 2014 13:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere