USIT gir web-hjelp

Uniforum03-97


Web Internett

Dette nummerets webtips er for de viderekomne når det gjelder webpublisering. USIT har laget et par løsninger som kan hjelpe deg å få lagt ut stoff på web'en. Ét skript som hjelper deg å legge ut database-filer (tab-separerte) og ét skript som ordner lagring av data fra et webskjema (såkalt form).

 

Enkle databaser i web

De fleste databaseprogrammer (f.eks. Filemaker) kan lagre dokumenter som en tabulator (tab) separert fil. USIT, ved Web-prosjektet, har nå laget en løsning der slike tab-separerte filer kan gjøres om til webformatet HTML (Hyper Text Markup Language). Det enkel skriptet hjelper deg på rask måte slik at du kan representere dine databasefiler som dokumenter i web.

Mer informasjon om denne tjenesten finner du på (URL):

http://www.uio.no/usit/tjenester/tab2html/

 

Lagre data fra webskjema

Mange har behov for å kunne ta i mot data fra skjemaer i web (såkalte forms) og viderebehandle de i andre systemer. USIT har laget et skript som leser av et skjema og lagrer innholdet på en tab-separert fil. Denne filen kan blant annet importeres til Excel eller Filemaker. Den tab-separerte filen med dataene vil være tilgjengelig via WWW slik at man kan hente det ned til sin egen maskin. De som ønsker å benytte denne tjenesten må på forhånd bestille den fra USIT.

Les mer om dette på (URL):

http://www.uio.no/usit/tjenester/dump_til_fil.html

Av Arnt Sommerlund


Uniforum03-97

Publisert 14. feb. 1997 15:43 - Sist endra 10. feb. 2016 10:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere